Hyppää sisältöön

Eurooppa johdossa kaksinpeleihin – Castrénilla kova vastus ja revanssin mahdollisuus

Lizette Salas ja Matilda Castrén kohtaavat tänään uudestaan kaksinpeleissä.

Solheim Cup ratkeaa tänään illalla kaksinpeleissä. Euroopalla kahden pisteen johto ennen päätöspäivää.

Eurooppa johtaa Yhdysvaltoja Solheim Cupissa kahdella pistellä ennen tänään pelattavia, ratkaisevia kaksinpeliotteluita. Tilanne on 9–7, mutta koska pisteitä on jaossa vielä 12, haasteottelu on kaikkea muuta kuin ratkennut.

Sunnuntain aikana Yhdysvallat pystyi kaventamaan Euroopan avauspäivän hankkimaan kolmen pisteen johtoa yhdellä. Aamun foursome-pelit Yhdysvallat voitti lukemin 3–1. Iltapäivän fourball-ottelussa Eurooppa oli puolestaan 2,5–1,5 parempi.

Iltapäivän foursomet:

  • Yelimi Noh ja Mina Harigae–Celeste Boutier ja Sophia Popov: 3/1
  • Jessica Korda ja Carlota Ciganca–Carlota Ciganda ja Nanna Koersz Madsen: 1/0
  • Jennifer Kupcho ja Lizette Salas–Melissa Reid ja Leona Maguire: tasan
  • Danielle Kang ja Austin Ernst–Charlie Hull ja Emily Kristine Pedersen 3/2

Kaksi ensimmäistä otteluaan voittaneet Suomen Matilda Castrén ja Ruotsin Anna Nordqvist olivat iltapäivällä huilivuorossa hävittyään aamun ottelussa Lizette Salasille ja Jennifer Kupcholle selvin lukemin 3/1.

Tässä kohokohdat ottelusta:

Maanantaina Castrén kohtaa uudestaan Salasin, joten suomalaisella on mahdollisuus ottaa yhdysvaltalaisesta revanssi heti tuoreeltaan.

Pisteiden valossa Salas ja Kupcho on ollut Yhdysvaltain ykköspelaajat tämänvuotisessa Solheim Cupissa, sillä he ovat napanneet kolmesta ottelustaan 2,5 pistettä. Castrénin vastus illalla Suomen aikaa ei siis tule olemaan mikään helppo.

Euroopan ykköspelaaja on ollut tulokas Leona Maguire, joka on voittanut neljässä ottelussaan 3,5 pistettä. Irlantilainen kohtaa reikäpelissä Kupchon. 

Eurooppa lähtee kaksinpeleihin ruotsalaiskärjellä, kun tietä lähtee raivamaan Castrénin pari Nordqvist, joka kohtaa Lexi Thompsonin. Toisessa ryhmässä on niin ikään ruotsalainen Madele Sagström, joka saa vastaansa Ally Ewingin.

Castrén ja Salas lähtevät matkaan seitsemäntenä ryhmänä klo 20.05 Suomen aikaa. Viimeisessä ryhmässä pelaavat Emily Kristine Pedersen ja Danielle Kang.

Koska Eurooppa puolustaa Solheim Cupin voittoa, sille riittää tasapeli voiton uusimiseen eli 12 kaksinpelistä yhteensä viisi pistettä. Solheim Cupissa voitosta saa pisteen ja tasapelistä puolikkaan.

Maanantain kaksinpelin parit ja lähtöajat:

19.05 Anna Nordqvist–Lexi Thompson
19.15 Madele Sagström–Ally Ewing
19.25 Leona Maguire–Jennifer Kupcho
19.35 Georgia Hall–Nelly Korda
19.45 Celine Boutier–Mina Harigae
19.55 Nanna Koerstz Madsen–Austin Ernst
20.05 Matilda Castrén–Lizette Salas
20.15 Carlota Ciganda–Brittany Altomare
20.25 Sophia Popov–Megan Khang
20.35 Mel Reid–Yealimi Noh
20.45 Charley Hull–Jessica Korda
20.55 Emily Kristine Pedersen–Danielle Kang

Tulospalvelu

Etsi luettavaa