Hyppää sisältöön

Eurooppa ja USA tasoissa – Solheim Cupissa luvassa sunnuntaina todellinen thrilleri

Georgia Hall ja Celine Boutier ovat muodostaneet lyömättömän parin Skotlannissa

USA kiri lauantaina tasalukuihin 8-8. Päätöspäivänä Gleneagelesin kentällä pelataan 12 kaksinpeliä.

Järjestäjien, pelaajien, median ja yleisön toivoma jännitys tulee kolmantena kisapäivänä olemaan huipussaan, kun vuodesta 1990 pelatun Solheim Cupin voitosta lähdetään pelaamaan ratkaisupäivää. Ennakkosuosikkina perinteisesti taistoon lähtenyt USA:n tusina on saanut tehdä täydet päivätyöt pitääkseen pelin tasaisena.

Yksittäiset tähdet ovat nousseet Euroopan joukkueesta. Englannin 23-vuotias Georgia Hall sekä Ranskan ensikertalainen Celine Boutier  voittivat kaikki kolme yhdessä pelaamaansa ottelua ainoina pelaajina. He olivat 51 pelaamansa reiän jälkeen kolmessa ottelussaan yhteensä seitsemän up pelien päätyttyä. Äkkiseltään ero tuntuu pieneltä, mutta kolmessa voittoisassa reikäpelissä kokonaissaldo on jäätävän hyvä. 

Solheim Cup pelataan samalla Gleneaglesin Century-kentällä, jolla Eurooppa juhlin Ryder Cupin voittoa 2014.

Solheim Cup pelataan samalla Gleneaglesin Century-kentällä, jolla Eurooppa juhlin Ryder Cupin voittoa 2014.

GETTY IMAGES

USA:n vahvimmat kortit ovat olleet sisaruspari Nelli ja Jessica Korda, jotka voittivat kaksi yhteistä peliään ja tasasivat kolmannet pelinsä toisilla pareilla.

USA:lle riittää kannun pitämiseen tasapeli 14-14 hallitsevana mestarina, jollaista kisan 29 vuotisen historian aikana ei vielä ole koettu.

Haasteottelu on pelattu 15 kertaa, USA on voittanut niistä kymmenen, Eurooppa viisi.

USA:n suosikkiasemaa kaventaa sekin pieni historian palanen, että aiemmilla kahdella kerralla kun joukkueet ovat kohdanneet Skotlannissa (1992 & 2000), Eurooppa on voittanut. 

Kilpailun tulosseurannan löydät täältä.

Etsi luettavaa