Hyppää sisältöön

Euroopan nuoret mestarit kisaavat Vierumäellä – aiempia menestyjiä ovat Suzann Pettersen, Rory McIlroy ja Sergio Garcia

Suomea edustavat kolmepäiväisessa kilpailussa Sandra Palin

Torstaina Vierumäen Cooke-kentällä käynnistyvissä kisoissa on mukana 85 pelaajaa, näistä neljä suomalaista. Kisan aiempiin voittajiin lukeutuvat Albert Eckhardt sekä Elina Saksa.

Alle 16-vuotiaiden EM-kilpailut, eli tutummin European Young Masters pelataan ensimmäistä kertaa Suomessa.

Ikäluokan Euroopan mestaruudesta kisataan 54-reikäisessä lyöntipelissä sekä henkilökohtaisissa sarjoissa että maakohtaisessa joukkuekilpailussa 22.-24.7. Käytännössä kaikki Euroopan Golfliiton jäsenmaat lähettävät kilpailuun ikäluokan parhaat pelaajansa.

Entisiin mitalisteihin kuuluvat muun muassa maailmantähdet Suzann Pettersen, Rory McIlroy ja Sergio Garcia. Kilpailu pelataan Suomessa nyt ensimmäistä kertaa. Kaudella 2022 kisa-areenana toimii Linna Golf.

Suomen joukkueessa pelaavat Leevi Hellberg (Koski Golf), Arttu Kulmala (Aura Golf), Josefiina Anttila (Golf Pirkkala) ja Sandra Palin (Helsingin Golfklubi).
Hellberg ja Anttila ovat 16-vuotiaiden lyöntipelin suomenmestareita tältä kesältä, ja kaikilla suomalaisilla on hyvä kausi takanaan.
Kisakenttä Cooke on kaikille hyvin tuttu, joten lähtökohdat kisaan ovat erinomaiset.

Tavoitteena saada paras tulos jokaisesta pelaajasta

Joukkueen valmentaja Mikael Mustosella ei ole sijoitustavoitteita, vaan tarkoituksena on saada paras irti jokaisesta pelaajasta. Kaikki suomalaiset ovat arvokisojen ensikertalaisia.
”Kenttä on loistokunnossa ja pelaajat ovat väläytelleet osaamistaan pitkin kesää. EYM on iso juttu pelaajille, rento ensikosketus kansainvälisiin ympyröihin monelle. Joukkuekisa tuo lisäksi extraa ja golfjuhlan tuntua.”

Suomalaisnelikko tunsi toisensa hyvin jo ennestään, ja tiimihenkeä on nostettu myös korttia pelaamalla. Pieni kisajännitys on kasvanut viikon edetessä, mutta treenit ja rutiinit on hoidettu normaaliin tapaan ja kaikki on valmista tulevaa varten. Innoissaan odotetaan myös kotiyleisön edessä pelaamista.

Joukkuetulokseen lasketaan kolme parasta lyöntipelitulosta päivittäin. Jokainen keskittyy omaan peliinsä, mutta kannustetaan ja tuetaan kaveria aina kuin voi. Menestysreseptikin on selkeä:

”Draivit ja wedget ratkaisevat. Wedgellä täytyy päästä lähelle”, Suomen tytöt summaavat.

Albert Eckhardt ja Elina Saksa ovat nostaneet pyttyä

Suomen nuoret ovat menestyneet Young Mastersissa hyvin 2010-luvulla. Voittoihin ovat yltäneet Albert Eckhardt (2010) ja Elina Saksa (2016) sekä Sakke Siltala (2018) hopealle.

Young Masters-tason kisa on luonnollinen jatke pitkälle arvokisaketjulle, ja se tukee hyvin myös Golfliiton panostuksia nuorten kilpagolfiin.
”Liitto on jo pitkään panostanut nuorten Talentti-toimintaan, ja siksi European Young Masters kotikentällä on hieno tavoite monelle kilpauralle tähtäävälle nuorelle”, kertoo Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa