Hyppää sisältöön

Euroopan mahtinousu vai USA:n murskavoitto? – tässä Ryder Cupin kaksinpelien taisteluparit

Collin Morikawa (vas. 3-0) ja Dustin Johnson (4-0) ovat voittaneet kaikki pelinsä

Kaksinpelit käynnistyvät sunnuntaina kello 19.04. Ensimmäiset viisi peliä näyttävät onko Rory McIlroysta, Shane Lowrysta, Jon Rahmista, Sergio Garciasta ja Viktor Hovlandista Euroopan joukkueen sytyttäjiksi.

12 kaksinpeliä edessä. USA johtaa 11-5. Kolmessa ensimmäisessä neljän ottelun jaksossa isännät kylvettivät Eurooppaa vaivattoman oloisesti luvuin 3-1.
Eurooppalaisista voittoon ovat yltäneet kolmasti Sergio Garcia ja Jon Rahm, kertaalleen Shane Lowry ja Tyrrell Hatton.

USA:n kaikki 12 pelaaja ovat päässeet juhlimaan voittoa, Dustin Johnson neljästi. 

Wisconsinissa odotetaan yleisesti USA:n kasvattavan 11-5 johtoaan. Euroopan joukkueen pelaajat sekä kapteenisto pistää kuitenkin sunnuntaina kaikkensa peliin kääntääkseen toivottomalta tuntuvan tilanteen edukseen. 
Yhdeksän pistettä 12:sta ottelusta tarvitaan tasapeliin joka lennättäisi pokaalin Eurooppaan. Kahden ensimmäisen päivän esitysten perusteella tätä ennätyksellistä pistemäärää Euroopan on lähes mahdoton saavuttaa.

USA:n joukkue on kokenut 2000-luvulla kahdesti tappion luvuin 18,5-9,5. Joukkuemenestyksen lisäksi kaikkien 24 pelaajan isona motivaattorina on oma kunnia ja historiaan jäävät saldo Ryder Cupin peleistä. Mitään ei anneta vastustajalle ilmaiseksi, oli tilanne joukkueiden välillä mikä tahansa.
 

Rory McIlroy antaa alkutahdit Euroopan  joukkueelle

Kuten tapana on, molemmat joukkueet ovat sijoittaneet suurimman osan ennakkoon parhaista pelaajistaan ensimmäisiin otteluihin. Euroopan kannalta on luonnollisesti saada ensimmäisten ottelujen hallinnalla uskoa oman joukkueen mahdollisuuksiin, viestiä viimeisiin peleihin siitä, että kiri on käynnistynyt. 

Mikäli tämä ei toteudu, USA:n joukkue voi hyvinkin viedä myös kaksinpelit jopa rumin luvuin nimiinsä.

Otteluparit:

19.04  Xander Schauffele (USA) vs. Rory McIlroy (EUR)

 • Schauffele on voittanut kaikki kolme peliään. Kaikki ottelut hävinneellä McIlroylla on paineet niskassaan. McIlroy ja Poulter pettivät avauskierroksella ottelussa Schauffelea ja Cantlay tavalla, joka oli kuin pahimmasta painajaisesta. Viisi hävittyä reikää putkeen, se paljon puhuttu momentum karkasi isännille.

19.15 Patrick Cantlay (USA) vs. Shane Lowry (EUR)

 • Cantlay on osoittanut Ryder Cupissa samaa kovuutta kuin Fedex Cupin finaalissa. Lowrylla on lataus päällä, mutta Cantlay on 1-2 astetta osaavampi useimmilla pelin osa-alueilla. 

19.26 Scottie Scheffler (USA) vs. Jon Rahm (EUR)

 • Scheffler on vetänyt isolla sykkeellä tappiotta nelipallot DeChambeau parinaan. Rahm vetää lähipelissä ja viheriöllä pidemmän korren. Suosikkiasema on selvä, mutta Shefflerilla on vain voitettavaa.
 • Scottie Scheffler ja Bryson DeChambeau löysivät hyvän yhteyden nelipalloissa. Saldona tasapeli ja voitto

  Scottie Scheffler ja Bryson DeChambeau löysivät hyvän yhteyden nelipalloissa. Saldona tasapeli ja voitto

  GETTY IMAGES

19.37.Bryson DeChambeau (USA) vs. Sergio Garcia (EUR) 

 • Garcian kontrolloitu riskitön peruspeli on kovaa valuttaa, mikäli DeChambeaulle jää päälle nelipallojen hurlumhei -tyyppinen tykitys.  US Amateur Openin voittaja on onnistuessaan Garcialle vaikea voitettava. Kaikkien mahdollisuuksien ottelu on yksi sunnuntain herkkupaloista

19.48  Collin Morikawa (USA) vs. Viktor Hovland (EUR)

 • Todellinen toiveottelu kahden toisensa läpikotaisin yliopistovuosiltaan tuntevan pelaajan välillä. Molempien nousu maailmanhuipulle on ollut nopeaa. Hegemoniaottelu kukkulan kuninkaan paikasta nuorten tähtien sarjassa on ennakkoasetelmiltaan hyvin tasainen.
 • 19.59 Dustin Johnson (USA) vs. Paul Casey (EUR)
 • Yleisö kannustaa, ja media seuraa Whistling Straitsissa kahdesti PGA Champioshipissa vahvasti esiintyneen Johnsonin marssia kohden viidettä voittoaan. Caseylla on valtava potentiaali, mutta peli on kateissa ja itseluottamus normaalia alempana. Muu tulos kuin Johnsonin voitto olisi iso yllätys
 •  

20.10 Brooks Koepka (USA) vs. Bernd Wiesberger (EUR)

 • Koepka on ottanut kolmessa ottelussa kahdesti takkiinsa Rahmilta ja Garcialta. Bernd Wiesberger on pelannut odotuksiin nähden vähintäänkin kohtuullisesti tappioista huolimatta.  Tässä ottelussa hänelle on ennakkoon tarjolla vain paistin rooli USA:ssa menestymisen jäätyä läpi uran hyvin vaatimattomaksi.
Ian Poulter karjuu hyvin suurella todennäköisyydellä sunnuntaina viimeistä kertaa Ryder Cupissa pelaajana

Ian Poulter karjuu hyvin suurella todennäköisyydellä sunnuntaina viimeistä kertaa Ryder Cupissa pelaajana

Getty Images

20.21 Tony Finau (USA) vs. Ian Poulter (EUR)

 • Tony Finau katkaisi tyrmäyksellä  2018 Tommy Fleetwoodin voittokulun (6/4). Finau on ottanut viihdyttäjän roolia Whistling Straitsissa
  Ian Poulterin kaksinpelisaldo (viisi voittoa, yksi tasapeli) on mukanaolevista omassa luokassaan. Finau on ylivoimainen suosikki oletettavasti viimeistä otteluaan  Ryder Cupissa pelaavaa englantilaista vastaan.

20.32 Justin Thomas (USA) vs. Tyrrell Hatton (EUR)

 • Molemmilla on voitto, tasapeli ja tappio tilillään. Hattonille saldo on hyvä, Thomasin esitys on ollut melkoista takkuilua. Tässä pelissä näytetään tunteita ja hakataan rintaan. Thomas on suosikki, mutta peli voi kääntyä myös Hattonille.
Lee Westwoodin urakka Ryder Cupissa pelaajana on sunnuntain jälkeen paketoitu. Hän on vahvin ehdokas Euroopan kapteeniksi kaudelle 2023

Lee Westwoodin urakka Ryder Cupissa pelaajana on sunnuntain jälkeen paketoitu. Hän on vahvin ehdokas Euroopan kapteeniksi kaudelle 2023

GETTY IMAGES

20.43 Harris English (USA) vs. Lee Westwood (EUR)

 • English on kotiutunut hyvin Ryder Cupin tunnelmaan, ja päässyt voiton makuun. Näytöt PGA Tourilla ovat Westwoodia  paremmat. Westy on hävinnyt (2018, 2021) kaikki viisi peliään. Sunnuntaina hän jättää jäähyväiset pelaajana Ryder Cupille. Kaksinpelien saldo (3 voittoa, 7 tappiota) heikkenee entisestään, jollei legenda saa kaivettua viimeisten kuukausien tasoa parempaa peliä esiin tunteikkaassa pelissä. 

20.54 Jordan Spieth (USA) vs. Tommy Fleetwood (EUR)

 • Spieth on voittanut yhden ja hävinnyt kaksi peliä Whistling Straitsissa. Peli on ollut hämmästyttävän vaihtelevaa. Painolastina on tappio kaikista kolmesta aiemmasta Ryder Cupin kaksinpelistä. Tommy Fleetwood ei ole heikon kauden päätteeksi noussut toivotuksi sateentekijäksi Euroopan joukkueelle. Ympäripyöreä ottelu, jonka voitosta yleisönsuosikit taistelevat varmasti tosissaan.

21.05 Daniel Berger (USA) vs. Matt Fitzpatrick (EUR)

 • Bergerista jää historiankirjoihin merkintä, ”ensimmäinen pelaaja, jolla oli huppu päässä putatessaan Ryder Cupissa.” Hyvin vaatimattomia esityksiä. Matt Fitzpatrickin kaksi tappiota Lee Westwoodin parina nostivat Ryder Cup -uran saldon lohduttomiin lukuihin, ei voittoja, neljä tappiota. Edellisen tavoin ympäripyöreä ottelu.

Kahden ensimmäisen päivän tulokset tukevat jo ennen Ryder Cupin käynnistymistä vallalla ollutta käsitystä USA:n paremmuudesta, joka korostuu kaksinpeleissä.
Veikkaukseni on että USA voittaa myös kaksinpelit mahdollisesti hyvinkin selvin numeroin. 

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät finaalipäivän suorana kello 19.00-02.00.

Tulospalvelu 

Etsi luettavaa