Hyppää sisältöön

Euroopan Augusta: European Touria Valderramassa

Valderramassa pitää sijoitella palloa kapeisiin kohtiin

Valderraman kenttä on valittu useasti Manner-Euroopan parhaaksi. Aurinkorannikolla sijaitseva Valderrama ei haasta pelaajia pituudellaan, vaan viekkaudellaan.

Valderraman golfkenttä isännöi tällä viikolla European Tourin Andalucia Mastersia. Kilpailussa pelataan niin mahtavaa golfkenttää, että se varmasti osaa erotella jyvät akanoista. 

Kentällä ei tarvitse olla pitkälyöntisin pärjätäkseen. Tällä viikolla pelataan todellista shakkia, jossa pallon sijoittelu oikeisiin kulmiin on avainasemassa. Välillä pelkkä väylällä oleminen ei riitä, sillä niitä reunustavat puut saattavat osua lyöntilinjoille. 

Myöskään hyvä lyöminen ei riitä, sillä pienet ja kaltevat viheriöt saavat pelaajat usein hulluuden partaille. Viheriöiden ulkopuolelta parin pelastaminen on reilusti normaalia vaikeampaa, joten putterin käteen saaminen lähestymisten jälkeen on erittäin tärkeää. 

Eikä tässä vielä kaikki. Se mikä tekee Valderramasta legendaarisen on sen historia ja mysteerisyys. Muun muassa Tiger Woods on antanut vahvaa kritiikkiä väylän 17 viheriöstä, jossa mestari uitti parikymmentä vuotta sitten pallojaan veteen. 

Eurooppa juhli Valderramassa silloin harvinaiselta tuntunutta Ryder Cupin voittoa vuonna 1997. Tällä viikolla samalla kentällä rakennetaan sankaritarinoita European Tourin osakilpailussa. Toivottavasti ne käsittelevät myös suomalaisnelikkoa Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Kim Koivu.

Kilpailu nähdään suorina lähetyksinä Viasat Golfin ja Viaplayn kanavilla! 

Etsi luettavaa