Hyppää sisältöön

Euroopalla ja ”Maddella” huikea avauspäivä – debytantti Castrén ja konkari Nordqvistin selvittivät avauspäivän puhtaalla pelillä

Matilda Castrénista ja Anna Nordqvistista olivat Euroopan pistelinkoja lauantaina.

Eurooppa pääsee toiseen päivään kolmen pisteen johtoasemassa. Matilda Castrén ja Anna Nordqvist voittivat molemmat ottelunsa.

Kaksi ottelua, kaksi pistettä.

Matilda Castrénin saldo ei olisi voinut olla parempi, kun hän lauantaina pääsi elämään lapsuuden unelmaansa Europan Solheim Cupin edustajana ja Ruotsin Anna Nordqvistin parina.

Castrénille Euroopan ja Yhdysvaltain välinen haasteottelu on ensimmäinen, Nordqvistille peräti seitsemäs. 

Aamun ottelussa pari kukisti Austin Ernstin ja Danielle Kangin 1/0. Iltapäivällä peli Lexi Thompsonia ja Mina Harigaeta vastaan ratkesi jo 15. reiälle lukemin 4/3.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Solheim Cup Team Europe (@solheimcupeuro) jakama julkaisu

Castrénista on tulossa yksi Euroopan joukkueen kulmakivistä, eikä Euroopan joukkueen kapteenin Catriona Matthew’n kannata hajoittaa vakuuttavasti esiintynyttä tiimiä huomisissa paripeleissä.

Iltapäivällä liekeissä oli erityisesti Nordqvist, joka toi Euroopan voittoisista rei’istä neljä. Thompson ja Harigae onnistuivat voittamaan ainoastaan yhden reiän kierroksen aikana.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Solheim Cup Team Europe (@solheimcupeuro) jakama julkaisu

Toisaalta Castrén onnistui 14. reiällä upottamaan pitkän birdie-putin, joka olisi ratkaissut ottelun jo viisi reikää etuajassa, ellei Thompson olisi onnistunut upottamaan pakon edessä omaa birdie-puttiaan kaukaa. Lisäksi suomalainen tasasi myös reiän 12.

Thompsonilla oli mahdollisuus pitkittää ottelua myös 15. reiällä, mutta birdie-putti ei uponnut, minkä jälkeen ottelu oli kättelyä – tai tässä tapauksessa halauksia – vaille valmis.

Kahdessa seuraavassa ottelussa Yhdysvallat oli etevämpi.

Ensin Nelly Korda ja Ally Ewing varmistivat Yhdysvaltain päivän ensimmäisen täyden pisteen, kun he voittivat yhdellä reiällä Ruotsin Madelene Sagströmin ja Tanskan Nanna Koerstz Madsenin.

Tässä ottelussa sattui hieman aiemmin iltapäivän otteluiden todellinen puheenaihe, kun Sagström hätäili turhaan putin antamisen kanssa, mikä merkitsi eurooppalaisparille reiän menetystä ja pientä draamaa. Voit lukea harmittavasta epidosista täältä.

Heidän perässään pelanneet Lizette Salas ja Jennifer Kupcho toivat emäntämaan edustajille toisen pisteen, kun Salas onnistui tekemään birdien päätösreiälle lyhyeltä matkalta.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Solheim Cup USA (@solheimcupusa) jakama julkaisu

Vastassa heillä olivat Saksan Sophia Popov ja Espanjan Carlota Ciganda, jolla oli mahdollisuus varmistaa Euroopalle puolikas piste toiseksi viimeisellä reiällä, mutta putti reilusta metristä ei kuitenkaan uponnut.

Yhdysvallat onnistui kaventamaan kolmen pisteen tappioaseman kahteen, kun viimeinen ottelu oli vielä ratkaisematta.

Tässä matsissa olivat vastakkain Yealimi Noh ja Brittany Altomare Yhdysvalloista sekä Irlannin Leona Maguire ja Englannin Georgia Hall Euroopasta.

Eurooppa varmisti ottelussa puolikkaan pisteen toiseksi viimeisellä reiällä, kun Noh ja Altomare eivät onnistuneet birdie-yrityksissään toiseksi viimeisellä reiälle.

Kun päätösreikäkin tasattiin, Maguire ja Hall voittivat ottelun lukemin 1/0, ja Eurooppa pääsee toiseen päivään kolmen pisteen etumatkassa lukemin 5,5–2,5.

Castrénin ja Nordqvistin lisäksi myös Maguire voitti päivän molemmat ottelunsa, aamulla Englannin Melissa Reidin ja iltapäivällä Hallin kanssa. Myös Hall pelasi lauantaina kaksi ottelua. Pisteitä hän keräsi yhteensä 1,5.

Euroopan kolmen lyönnin johto avauspäivän jälkeen on tiettävästi suurin kilpailun historiassa. Aiemmin vain Yhdysvallat on päässyt lähtemään toiseen päivään yhtä suuren etumatkan turvin.

Huomenna ohjelma on samanlainen kuin tänään. Aamulla pelataan foursome, jossa pelaajat lyövät palloa vuorotellen ja iltapäivällä pelataan fourball, jossa kummatkin pelaajat pelaavat omaa palloaan.

Kilpailu pelataan Yhdysvalloissa Ohion osavaltiossa sijaitsevassa Inverness Golf Clubilla. Kilpailun voittoa puolustaa Eurooppa, joten sille riittää 14 pistettä, jotta pokaali matkaisi joukkueen mukana takaisin vanhalle mantereelle.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa