Eugenio Lopez-Chacarra ykkönen LIV Golfissa: ”Halusin voittaa äitini kanssa”

Maailmanlistan 2 704:s voitti LIV Golfin kuudennen kilpailun ja kuittasi kaikkiaan 4,75 miljoonaa dollaria. Espanjan Eugenio Lopez-Chacarra muisti voiton hetkellä äitiään.

Espanjan Eugenio Lopez-Chacarra otti lyhyen ammattilaisuransa ensimmäisen voiton sunnuntaina Bangkokissa päättyneessä LIV Golfin kilpailussa.

Espanjalainen pelasi kolme kierrosta yhteistulokseen -19 (65-63-69) vieden voiton kolmen lyönnin marginaalilla major-voittaja Patrick Reediin.

Lähes viiden miljoonan viikonloppu

Lopez-Chacarra siirtyi ammattilaiseksi kesällä saatuaan LIV Golfilta tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä. Suunnitelmissa oli hankkia yliopistotutkinto Yhdysvalloista ennen siirtymistä ammattilaisuralle, mutta nyt opinnot jäivät kesken.

Jälkikäteen ajateltuna siirto kannatti ainakin taloudellisesti, sillä pelkästään Thaimaan-kisassa hän ansaitsi lähes viisi miljoonaa euroa. 4 miljoonaa dollaria yksilökisan voitosta ja 750 000 dollaria joukkuekilpailun ykköstilasta.

Pähkähullua on se, että Lopez-Chacarra tienasi yhdessä kilpailussa enemmän kuin esimerkiksi Suomen Mikko Korhonen on ansainnut palkintorahoja pitkällä urallaan European Tourilla. Korhosen tienestit kiertueella on 4,4 miljoonaa euroa, mikä on suurin piirtein saman verran dollareissa nykykurssilla.

Ei pöllömmin 22-vuotiaalta mieheltä, jonka maailmanlistan sijoitus on 2 704.

Sijoitus maailmanlistalla ei tietenkään kerro koko totuutta, koska LIV Golfin pelaajana hän ei ole voinut maailmanlistan pisteitä.

Reed kehui nuoren miehen suoritusta

Kilpailua katsomassa oli muun muassa Lopez-Chacarran äiti jolle kuusi kilpailua vanhan kiertueen toistaiseksi nuorin voittaja jakoi isosti kiitosta.

”Äitini on vienyt minua kentällä siitä lähtien, kun oli pieni, ja hän on yrittänyt auttaa minua saavuttamaan unelmiani”, Lopez-Chacarra kertoi kilpailun jälkeen.

”Tämä oli yksi asia, jonka halusin tehdä: voittaa äitini kanssa”, hän jatkoi.

Toiseksi sijoittunut Patrick Reed oli vakuuttunut Lopez-Chacarran pelistä, jota yhdysvaltalainen pääsi seuraamaan tänään samasta ryhmästä käsin.

”Hän pelasi loistavasti. Se, että pystyy pelaamaan täällä 19 alle parin on vaikuttavaa”, sanoi Reed, jonka osuus 20 miljoonan dollarin potista oli 2,12 miljoonaa.

Kolmatta sijaa jakoivat englantilaiset Paul Casey ja Richard Bland sekä korealainen Sihwan Kim, jotka kuittasivat kukin yli miljoona dollaria.