Hyppää sisältöön

Esther Henseleit LET:n häikäisevä kuningatar – Ursula Wikström 12:s, Sanna Nuutinen 16:s Keniassa

Esther Henseleit teki häikäisevän sisääntulon naisgolfin huipulle

Vasta 20-vuotias Saksan Esther Henseleit saavutti LET:n Kenian osakilpailussa uransa ensimmäisen ykköstilan. Hamburger Golf Clubia edustavan Henseleitin tulokaskausi oli todella vakuuttava.

Kauden tulokas sekä pistelistan ykkönen. Tasoituksella +7,1 ammattilaiseksi siirtynyt Esther Henseleit pelasi ensimmäiset LET:n kisansa vasta tämän vuoden alussa. Ensimmäisessä kisassa hän oli yhdeksäs, kärkikymmenikköön saksalainen ylsi kymmenen kertaa,

Kakkostiloja kertyi peräti neljä. Todellisen kliimaksin ja ilotulituksen hän järjesti Kenian kisan viimeisenä päivänä, jolle Henseleit lähti seitsemän lyöntiä Ruotsin Julia Engströmiä jäljessä.  18-vuotias ruotsalainen aloitti hyvin, mutta taipui tulokseen 74,+2. Edellisessä ryhmässä yhdessä Sanna Nuutisen kanssa pelannut Henseleit sai ison vaihteen silmään. Hän ei tehnyt yhtään bogeyta, kahdeksan birkkua toivat tulokseksi 64,-8 sekä kisan voiton, joka varmisti myös ykköstilan LET:n pistelistalla.

Saksalaisessa huippugolfisssa on miesten alavireen johdosta melkoisen iso tyhjiö, jota Esther Henseleit oletettavasti tulee seuraavina vuosinakin paikkaamaan. 

Kuudennelta sijalta viimeiseen päivään lähtenyt Sanna Nuutinen sai tuloksekseen 78,+6. Hän putosi 16:ksi häviten voittajalle yhteensä 15 lyöntiä. Ursula Wikström oli lopulta paras suomalainen, päivän tulos oli 74,+2 ja sijaluku 12:s.

Tulosseuranta

Etsi luettavaa