Hyppää sisältöön

Espoo Golfin johtajaksi valittu Andrea Nyman: ”Golf on mun juttu, palaan alalle entistä vahvempana”

Andrea Nyman pitää itsensä hyvässä kunnossa. Kuva leuanvedosta

Vaikuttavan monipuolisen työuran golfin parissa omaava Nyman aloittaa työnsä Espoon Golfseuran ja Gumböle Golfin toimitus-/toiminnanjohtajana helmikuun alussa.

Espoo Golfia 1.1.2019 alkaen luotsanneen toimitus-/toiminnanjohtaja Markku Ignatiuksen siirtyessä alkuvuodesta Tammer-Golf ry:n toiminnanjohtajaksi etsittiin Espoo Golfiin pikaisella aikataululla hänelle seuraajaa.

Joulukuussa aloitettu rekrytointiprosessi eteni nopeasti ja 5.1.2022 allekirjoittivat EGS:n ja GG:n puheenjohtajat uuden sopimuksen golftoimialalla pitkään eri tehtävissä olleen espoolaisen Andrea Nymanin kanssa. 

Hän aloittaa molempien seurojen uutena toiminnanjohtajana sekä Gumböle Golfin toimitusjohtajana 1.2.2022.

Espoo Golf on kokoava brändi Espoon Golfseura Ry:n ja Gumböle Golf Oy/Ry:n toiminnalle. Espoossa Kehä III:n varrella sijaitsevat kentät ovat muodostaneet toimivan kokonaisuuden, joka yhdistää Suomen ensimmäisen 18-reikäiseksi kilpakentäksi rakennetun EGS:n ja sen lisäkentäksi aikoinaan suunnitellun ja myöhemmin 18-reikäiseksi laajentuneen Gumbölen.

Yhteinen jäsenmäärä on lähes 3400 eli yhteenlaskettuna Espoo Golf olisi jäsenmäärältään Suomen 3. suurin. Kauden 2021 aikana kierroksia kentillä on kertynyt yli 70 000.

Gumböle Golf sijaitsee erinomaisten liikenneyhteyksien päässä Helsingin ja  Turun välisen moottoritien kupeessa

Gumböle Golf sijaitsee erinomaisten liikenneyhteyksien päässä Helsingin ja Turun välisen moottoritien kupeessa

Teemu Tyry

”Olemme iloisia, että saamme Andrean mukaan Espoo Golfin kehittämiseen. Markun aikana ja johdolla olemme edistyneet monella rintamalla, mutta nyt on hienoa saada tuoretta naisenergiaa operatiiviseen johtoon. Erityisen iloinen olen, että löysimme kolmikielisen golf-osaajan, sillä onhan myös Espoo itse asiassa kolmikielinen kunta”, riemuitsee Gumböle Golfin monivuotinen puheenjohtaja Håkan Blomberg.

”Tunnen Andrean jo entuudestaan ja hänen motivaationsa hakea EGS:n toiminnanjohtajaksi ja Espoo Golfin johtajaksi oli minulle mieluinen tieto. Uskon että EGS ja koko Espoo Golf saa hänestä pidetyn ja arvostetun johtajan, vaikka hän astuukin esim. kenttämme kannalta haastavaan tilanteeseen. Andrea tuntee entuudestaan myös kenttämestarimme Alexis Gäddan, joten komentoketjumme varmasti toimii myös sillä saralla”, toteaa puolestaan EGS:n puheenjohtaja Kimmo Karvinen.

Andrea Nyman on maamme kokeneimpia naispuolisia osaajia alalla

”Näen Espoo Golfissa todella paljon mahdollisuuksia ja olen iloinen ja innoissani siitä, että pääsen jatkamaan tämän hienon konseptin kehittämistä. Teemme tästä yhdessä upean yhteisön, johon jokainen lähialueella asuva haluaa kuulua. Pysykää taajuudella, Espoo Golfista kuullaan vielä”, Andrea Nyman vakuuttaa innostuneena uudesta haasteestaan.

Työkokemusta golftoimialalta Andrealta löytyy jo vuodesta 1995, jolloin hän aloitti caddiemasterina Master Golfissa. Keimolassa Nyman toimi palvelupäällikkönä vuosina 2002-2008, Sarfvikissa 2008-2010 ja Kurk Golfin toimitus-/toiminnanjohtajana vuosina 2010-2019.

Lisäksi hän on toiminut Suomen Golfjohtajat ry:n eli FGMA:n toiminnanjohtajana (oto) vuosina 2014-2017 sekä kauden 2020 Hill Side Golfin operatiivisena johtajana. Viimeisin työpaikka ennen paluuta golftoimialalle oli Turvaexpertit, jossa hän työskenteli palvelupäällikkönä.

Golfala haastaa tekijät positiivisella tavalla

EGS:n kenttä on pääkaupunkiseudun ensimmäisiä, se otettiin käyttöön 1980-luvun ensimmäisellä puoliskolla

EGS:n kenttä on pääkaupunkiseudun ensimmäisiä, se otettiin käyttöön 1980-luvun ensimmäisellä puoliskolla

Lassi Pekka Tilander

Keskiviikkoiltana Andrea Nyman vastasi puhelimeen Espoon Kauklahdessa ulkoiluttaessaan koiraansa.

”Kiitos onnitteluista, niitä on tullut runsaasti ja se lämmittää. Tuntuu todella hyvältä palata alalle. Vaikka en kauaa poissa ollutkaan, tunnen olevani entistäkin innostuneempi ja vahvempi tekemään töitä Espoo Golfin ja lajin hyväksi.”

”Alalla on hyvä yhteistyön henki päällä ja töihin lähtee aina mielellään hyväntuulisten asiakkaiden ja työkaverien joukkoon. Määrittelisin niin, että golfala haastaa tekijät ja toiminnan kehittäjät positiivisella tavalla. Golf on mun juttu”, Nyman tiivistää lyhyen haastattelun lopuksi.

Espoo Golf

Lähde: Espoo Golfin tiedote

Etsi luettavaa