Hyppää sisältöön

Espoo Golf ja SHG tiivistävät yhteistyötä – neljän kentän pelioikeus kaudelle 2021

Espoon Golfseura ja Suur-Helsingin Golf tiivistävät pitkäaikaista yhteistyötään

Espoon Golfseuran, Gumböle Golfin, sekä SHG:n Luukin ja Lakiston kentät muodostavat uuden ”Suur-Espoon pelioikeuden.”

Espoo Golf on kokoava brändi Espoon Golfseura Ry:n ja Gumböle Golf Oy/Ry:n toiminnalle.

Suur-Helsingin Golf on nimestään huolimatta Espoon puolella sijaitseva kahden kentän, Luukin ja Lakiston, käsittävä 2 x 18 reiän golfyhteisö.

EGS ja SHG ovat olleet perinteisiä kilpaseuroja, Gumböle Golf SHG:n Luukin kentän tavoin merkittäviä ensimmäisiä etappeja golfarien taipaleella

Kaudelle 2021 yhteistyötä tiivistetään. Pääkaupunkiseudulla pelipaikkaa hakeville on tarjolla neljä kenttää kattava pelioikeustuote, ”Suur-Espoon pelioikeus”.

Itse tuote on yksinkertainen ristiinpelioikeus, jossa SHG:n osakkaat, EGS:n varsinaiset jäsenet sekä GG Oy:n osakkaat voivat hankkia kunkin kentän kausipelioikeuteen rinnastettavan laajennuksen 100 € lisähinnalla.
Kausipelaajien ja esimerkiksi  nuoriso-/opiskelijapelioikeuksin kohdalla lisähinta on 200 €.

Tuotetta tullaan myymään vain rajoitettu määrä, koska kaikilla kentillä halutaan varmistaa myös ajanvarausmahdollisuudet. Golfkeskusten yhteisessä tiedotteessa ei vielä avattu mahdollisia uusia tuotteita muille kohderyhmille.

Espoossa asuvien golfarien määrä hurjassa kasvussa

Suomessa on tuoreimman, elokuun lopusssa tehdyn tilaston mukaan noin 148 000 golfaria. Näistä Espoossa on kirjoilla peräti 20 300, joka on lähes 14 prosenttia kaikista maamme harrastajista. 

Espoolaisten golffareiden osuus kaupungin väkilukuun suhteutettuna on n. 8 %, joka on yksi korkemmista maassamme. Espoossa oli vuodenvaihteessa 2019/2020  yhteensä 289 735 asukasta. 

Huomionnarvoista on etenkin se, koko maan  seurojen viimeisen vuoden aikana kirjatusta jäsenmäärän kasvusta puolet, 4 000 tuli Espoosta.

Kasvusta kuitenkin vain pieni osa kohdistui Espoon seuroihin hajautuen suurimmaksi osaksi naapurikuntiin sekä muualle Suomeen.
Espoon golfyhteisöillä onkin melkoinen haaste ja mahdollisuus kasvattaa jäsen -ja pelaajamääräänsä pelkästään ”kotouttamalla” kotikuntansa ulkopuolella jäseninä olevia golfareita.

Yhteistyön muodot monipuolistuvat

Vuoden 2019 alusta alkaen Espoon Golfseura Ry ja välittömässä läheisyydessä sijaitseva Gumböle Golf aloittivat hallinnollisen yhteistyön yhdistämällä operatiivisen johdon sekä asiakaspalvelun ja hallinnon.

Kauden 2020 yhteistyön jatkumona päädyttiin yhteiseen kentänhoito-organisaatioon. Seuraava askel yhteistyössä ovat molempien kenttien pro-toimintojen saattaminen yhteisen brändin alle. Kolmen vuoden
ajan Espoo Golf on tehnyt yhteistyötä GoGolfin kanssa mm. Play63-pelioikeuden muodossa, mutta siitä on päätetty luopua vuonna 2021.

Suur-Helsingin Golf Oy on usean vuoden ajan vastaanottanut omia osakkeitaan ja pyrkinyt aktiivisesti
tervehdyttämään osakemarkkinaa erilaisin toimin. Tämäkin kumppanuus halutaan nähdä osakkuutta
tukevana toimena.

”Pyrimme tuottamaan SHG:n osakkeeseen koko ajan merkittäviä etuuksia, jotta SHG:n osakkeen
omistaminen on mielekästä ja järkevää. Mielestäni olemme tehneet yhtiössä hyviä päätöksiä asian suhteen
ja ilokseni voin todeta, että SHG:n osakemarkkina on tällä hetkellä hyvässä myötätuulessa”, kertoo toimitusjohtaja Jarkko Raski.

”Play63 oli siihen ajan hetkeen hyvä tuote, kun GoGolfilla oli vain Kurkin kenttä, joka oli mm. gumböleläisille ollut lisäkenttänä jo vuosia. Samoin olisi voinut ajatella olleen myös Hill Side Golfin, mutta
sinne ei jostain syystä Espoo Golfin pelaajat suuremmin joukoin olleet innostuneita lähtemään. Pelaajien  palautteeen perusteella päädyimme kokeilemaan tiiviimpää yhteistyötä SHG:n kanssa”, perustelee 1+2
vuotista sopimusta Espoo Golfin toimitus-/toiminnanjohtaja Markku Ignatius.

Lähde: Tiedote

Etsi luettavaa