Hyppää sisältöön

Espanjan Jon Rahm voittoon upealla lopetuksella

Jon Rahm ja hänen caddiensä Adam Hayes marssivat eilen US Openin voittoon.

Viimeisen kierroksen aikana 17 pelaajaa oli kahden lyönnin sisällä kärjestä. Jon Rahm nousi voittajaksi huikealla lopetuksella.

Jon Rahm selvitti kahden kierroksen cutin vain lyönnillä tuloksessa -1. Hänen pelinsä syttyi liekkiin viikonloppuna, kun Jon pelasi haastavan South kentän kaksitoista alle parin. 

Voittoon (-13) siivitti lopulta huikea viimeisen kierroksen takaysi, joka auttoi erottumaan tasaisessa voittokamppailussa. Rahm pelasi viimeiset kahdeksan reikää kuusi alle parin. Hän teki birdiet väylille 11 ja 17 sekä eaglet molemmille par vitosille 13 ja 18. Viimeisellä reikään upposi 18 metriä pitkä eagle-putti. 

Tilastoista voidaan nähdä, että voitto tuli pääasiassa pallonlyömisen ansiosta. Rahm oli kilpailun Strokes Gained: Tee to Green ja Strokes Gained: Driving tilastojen ykkönen. 

Voitto oli espanjalaisen ensimmäinen ammattilaisena ja PGA Tour -voitto tarjoaa pelipaikan huhtikuun Masters Tournamentiin.

GettyImages

Jon Rahm antoi voitostaan kunniaa reilusti myös caddielle. Kokenut Adam Hayes kannusti espanjalaista aggressiiviseen peliin takaysillä. Kaksikko ei pelannut varman päälle, vaan he ottivat tarvittavia riskejä kärkipaikan kaappaamiseksi. Hayes luki viimeisen reiän eagle-putin täydellisesti, ja taianomainen lyönti päätyi reikään viimeisellä pyörähdyksellä. 

Rahmin valmentaja on Tim Mickelson, Phil Mickelsonin veli. Yhteistyö alkoi Arizona Staten yliopistossa, jossa Rahm pelasi neljä vuotta. Kun Rahm siirtyi ammattilaiseksi Mickelson jätti Arizonan joukkueen päävalmentajan tehtävät ja seurasi nuorukaista kiertueelle. Yhteistyö palkittiin nopeasti, kun Jon otti voiton kahdennessatoista startissaan ammattilaisena. 

Jon Rahm tunnetaan hyvin myös Suomessa, sillä hän hän voitti täällä EM-kilpailut vuonna 2014.

Toisen sijan jakoivat Charles Howell III ja Taiwanin C.T. Pan. Heidän tuloksensa oli kymmenen alle parin.

Rahm

Leaderboard

 

Etsi luettavaa