Hyppää sisältöön

Esittelyssä Ari Koutuaniemi – GoGolfin uusi valmentaja nauttii, kun asiakkaat kehittyvät

Ari Koutuaniemellä on pitkä kokemus golfopettajan töistä.

Ari Koutuaniemi aloittaa uutena GoGolf-valmentajana Espoon Kerassa pidettävissä pienryhmävalmennuksissa. Arin tunneilla oppilaan ei tarvitse jännittää ja oma ymmärrys svingistä kasvaa.

ARI KOUTUANIEMEN polku golfopettajaksi alkoi tuttua reittiä. Hän ryhtyi junioriohjaajaksi 2000-luvun alussa, minkä jälkeen häntä rupesi kiehtomaan ajatus tehdä golfopetusta työkseen. Vuonna 2003 hän aloitti golfopettajana Gumböle Golfissa. Kymmenen vuotta myöhemmin hän vaihtoi kotikentälleen Taliin, jossa opettaa edelleen.

Jatkossa Arin analyyttisestä ja rauhallisesta opetusta pääsee pian nauttimaan GoGolf Loungessa, jossa hän aloittaa ensi vuoden puolella pienryhmävalmentajana Timo Karvisen, Antti Vaalaksen ja Marko Kummin ohella.

Nykyään Ari toimii Talin ja GoGolf Loungen lisäksi myös Golfliiton ykkös- ja kakkostason aluekouluttajana. Hänellä on myös pitkä kokemus välineasiantuntijan töistä, joten Arilta saa vastauksia myös golfmailoja koskeviin kysymyksiin.

”Oikeiden kysymysten esittäminen tärkeä osa golfopetusta”

GOGOLFIN PIENRYHMÄVALMENNUKSISSA pakettiin sisältyy kymmenen ryhmäopetusta ja kaksi puolen tunnin yksityistuntia. Vaikka opetus tapahtuu enimmäkseen ryhmässä, opetus on pienten ryhmien ja yksityistuntien ansiosta yksilöllistä.

”Pyrin selvittämään oikeiden kysymyksien avulla, mikä asiakasta oikeasti palvelisi pelissä ja miten hän voisi nauttia ja kehittyä harrastuksessa”, Ari sanoo.

Nautinto ja kehittyminen kulkee golfpelissä käsi kädessä. Kun peli kulkee ja tasoitus laskee, syntyy hinku päästä kentällä, koska harrastaminen on kivaa. Ari muistuttaa, että myös harjoittelu voi olla mukavaa puuhaa.

”Tärkein tehtäväni on saada asiakas innostumaan golfista ja harjoittelusta. Kun onnistun siinä, se on erittäin palkitsevaa – oli kyseessä sitten kilpaa pelaava juniori tai harrastuksekseen pelaava aikuinen”, Ari sanoo.

Arin tavoitteena on lisätä myös asiakkaidensa ymmärrystä siitä, mikä auttaisi heitä oppimaan siten, ettei esimerkiksi itselleen tyypillisten virheiden korjaamiseen aina välttämättä tarvittaisi pron apua.

”Asiakkaiden antaman palautteen perusteella, kykenen selittämään svingin tekniikkaan liittyviä asioita yksinkertaisesti ja ymmärrettävästi, miten esimerkiksi eri asiat vaikuttavat toisiinsa. Kun ymmärrys omasta tekemisestä kasvaa, se helpottaa omaehtoista harjoittelua”, Ari toteaa.


Esimerkkejä Ari Koutuaniemen pienryhmävalmennuksista 11.1.2021 alkaen

Pelaa alle 80 -ryhmät

  • Maantaisin klo 19-20
  • Tiistaisin klo 18-19

Pelaa alle 90 -ryhmät

  • Tiistaisin klo 17-18
  • Keskiviikkoisin klo 19-20

Pelaa alle 100 -ryhmä

  • Keskiviikkoisin klo 15-16.

Lisää ryhmiä ja ilmoittautumiset osoitteessa golfvalmennus.fi


44-VUOTIAS ARI on työskennellyt golfopettajana pian 20 vuoden ajan. Tässä ajassa golfin opettaminen on muuttunut paljon. Esimerkiksi teknologia on kehittynyt ja sen myötä jossain määrin myös golfin svingin tekniikka ja tapa opettaa sitä.

Yhtenä isona muutoksena Ari mainitsee erilaisten lyöntitutkien yleistymisen. Ne antavat valmentajalle ja pelaajalle tärkeää dataa siitä, mitä asioita pelaajan kannattaa svingissä kehittää.

”Kaikille harrastajille numerot eivät sano mitään, eivätkä kaikki pelaajat ole niistä edes kiinnostuneet, mutta valmentajalle ne ovat hyviä työkaluja”, Ari sanoo.

”Joitakin luvut kuitenkin motivoivat ja edesauttavat kehittymistä, kun he saavat konkreettista faktatietoa kehityksessä. Pelaajalle voidaan myös asettaa lukujen pohjalta tavoitteita, mihin esimerkiksi puolessa vuodessa olisi hyvä päästä.”

”Minun tunneilleni tuloa ei tarvitse yhtään jännittää!”

GOLFOPETTAJANA ARIA  motivoi paitsi asiakkaiden myös itsensä kehittäminen. Hän on suorittanut Golfliiton ja PGA:n koulutusputken aina ammattivalmentajan tutkintoon saakka. Sen jälkeen hän on hankkinut lisää oppia vuosittain muun muassa kansainvälisten huippuvalmentajien seminaareista ja koulutuksista.

Golfin ohella hän on kouluttautunut NLP-ohjaajaksi. NLP:tä kuvataan menetelmäksi ajatella ja kommunikoida tuloksia tuottavammalla tavalla, ja Arin mukaan koulutuksesta on ollut paljon apua myös golfopettajan työssä.

Se on osaltaan auttanut Aria luomaan luottamuksellisia suhteita asiakkaisiin, mikä on pitkäkestoisen ja hedelmällisen opetussuhteen kulmakiviä.

”Toivotan kaikki lämpimästi tervetulleiksi ryhmävalmennuksiini oppimaan ja kehittymään, minun tunneilleni tuloa ei tarvitse yhtään jännittää”, Ari korostaa.

Ari Koutuaniemen ja muiden GoGolf-valmentajien vapaat opetusajat löytyvät osoitteesta golfvalmennus.fi

Etsi luettavaa