Hyppää sisältöön

Erofejeff Paltamon kuningas

Peter Erofejeff voitti Paltamo Openin selvällä erolla.

Peter Erofejeff pani kilpakumppaneilleen luun kurkkuun sunnuntaina Paltamo Openin päätöspäivänä. Erofejeff iski sunnuntaina tuloksen 66 ja voitti kisan peräti kymmenen lyönnin erolla.

Espoo Ringside Golfia edustava Peter Erofejeff voitti Audi Finnish Touriin kuuluvan Paltamo Openin ylivoimaisesti. Erofejeffin voittotulos painui peräti 16 lyöntiä pakkasen puolelle, kun toiseksi sijoittuneen Janne Mommon yhteistulos oli kuusi alle parin.

Päätöspäivään vain lyönnin takamatkalta lähtenyt Joonas Granberg suli sunnuntaina, sillä hän pelasi tuloksen 79. Kytäjä Golfia edustavan ex-turkulaisen oli tyytyminen lopulta viidenteen sijaan.

Kolmanneksi kisassa sijoittui Loimijoki Golfin Riku Mattila ja neljänneksi Oulun Golfkerhon Juhana Kukkonen. Gumböle Golfin Kalle Sneck oli paras amatööri. Hänen tuloksensa oli -1 ja sijoitus kuudes.

Paltamo kuin toinen koti

Erofejeff teki sunnuntaina peräti seitsemän birdietä ja vain yhden bogin. Hän kesytti muutenkin vaikeana pidetyn Paltamon kenttä pelattuaan kolme kierrosta tuloksiin 66-68-66. Euroopan ja Aasian Toureillakin pelannut Erofejeff pelaa tämän kauden Finnish Touria ja hakee vauhtia peliuralleen. Espoolainen johti kisaa lähdöstä maaliin.

”Tuntuu helvetin hyvältä. Koko päivän oli niin keskittynyt fiilis, että oikeastaan vasta tuossa viimeisellä väylällä pystyi nauttimaan siitä tilanteesta. Granberg ei valitettavasti saanut missään vaiheessa vaihdetta sisään, ja se peli meni sellaiseksi yksinpelaamiseksi. Tiesin, että minulla oli hyvä kaula, ja se riitti. Kiva testata itseään tällaisessakin tilanteessa”,  Erofejeff sanoioi. 

Erofejeffin vaimo on kotoisin Kajaanissa. Erofejeff on aiemmin myös edustanut Paltamo Golfia. 

”Tämä on kuin toinen koti minulle. Olen kilpailun ajan appivanhempien luona. Siellä pestään pyykit ja tehdään ruoat valmiiksi. Kyllä täällä on hyvä olla. Ja muutenkin tämä kainuulainen henki on todella kiva.” ”Ja kenttä oli aivan loistavassa kunnossa. Retsi (Reijo Riihimäki) saa kyllä taputtaa kenttähenkilökuntaansa selkään ja kiittää kentän kunnosta. Nuo greenit olivat aivan fantastiset. Ja oma puttipeli oli vielä kunnossa, niin oli kiva pelata.”

Erofejeffin peli näyttää nyt loksahtaneen kohdalleen. Jos kisamenestys on yhtä hyvää, syksyllä ohjelmassa voi hyvinkin olla Euroopan Tourin karsinnat.

Salminen oli varaa mokailla sunnuntaina

Ella Salminen ja Peter Erofejeff juhlivat Paltamossa voittoa.

Ella Salminen ja Peter Erofejeff juhlivat Paltamossa voittoa.

Juha Hakulinen

Naisten sarjan voitti Rauman Ella Salminen. Hänellä oli  varaa pelata tänään 79 lyönnin kierros ja silti hän voitti kisan ylivoimaisesti.

”Ihan kiva on voittaa. Kaksi ensimmäistä päivää menivät todella hyvin, mutta tänään oli vaikeaa. Tuo tuuli oli vaikea, eivätkä lyönnit olleet ihan niin varmoja kuin eilen”, Salminen myönsi. 

”Voittoon jäi hieman ikävä sivumaku, kun viimeinen kierros oli näin vaikea. Mutta toisaalta, on näitä kisoja sen verran paljon kierretty, että on se ihan kiva voittaakin joskus.” 

Toiseksi nousi Master Golf Clubin Jenna Mäihäniemi, joka vastasi päivän parhaasta tuloksesta. Hän jakoi kakkossijan Ellinoora Moision kanssa. Moisio edustaa paraislaista Archipelagia Golf Clubia.

Miesten lopputulokset

Naisten lopputulokset

 

Etsi luettavaa