Hyppää sisältöön

Erofejeff ja Granberg karussa Paltamossa

Joonas Granberg yrittää huomenna ohittaa lyönnin johdossa olevan Peter Erofejeffin.

Kokeneet Peter Erofejeff ja Joonas Granberg ovat karkumatkalla Audi Finnish Touriin kuuluvassa Paltamo Openissa. Tasoero kisassa on huima, sillä kärjen ja häntäpään ero kahden kierroksen jälkeen on yli 60 lyöntiä.

Peter Erofejeff ja Joonas Granberg ovat kovassa vireessä Audi Finnish Touriin kuuluvassa Paltamo Openissa. Erofejeff johtaa kisaa tuloksella kymmenen alle parin (66-68). Granberg vaanii Erofejeffiä lyönnin päässä (67-68).

”Joonas (Granberg) on todella kova pelaaja, eikä se anna tuumaakaan periksi. Odotan innolla, että pääsee vääntämään Joonaksen kanssa, koska kumpikaan ei anna tuumaakaan periksi. Hieno päivä tulossa”, Erofejeff ennakoi päätöskierrosta.

Erofejeff teki sekä perjantaina että lauantaina eaglen Paltamon hyväkuntoisen kentän kolmannelle reiälle, joka on 478 metriä pitkä par 5.

”Minulla on ollut sellainen motto tietyille parvitosille, että jos siellä on vastatuuli, pelaan ne konservatiivisesti. Mutta eilen oli helppo tilanne kolmosella, kun siinä oli myötätuuli. Hyvä draivi, rauta perään ja putti sisään. Ja vaikka tänään oli vastatuuli, lähdin siitä huolimatta hyökkäämään greenin etuosassa olleelle lipulle vähän pidemmällä raudalla. Luonne ei antanut periksi olla käyttämättä tilaisuutta hyväkseni”, Espoon Ringside Golfia edustava Erofejeff sanoi.

”Tänään oli mahdollisuus mennä todella paljon alle parin, kun pelasin niin hyvin. Paljon hyviä paikkoja jäi käyttämättä. Tosin sain monta hyvää puttia sisäänkin. Oli sellainen vuoristoratapäivä verrattuna eiliseen tasaiseen päivään.”

Granberg pelasi bogittoman kierroksen

Kytäjä Golfia edustava Granberg pelasi lauantaina bogittoman kierroksen. ”Kierros alkoi hyvin. Tein kympille ja yhdelletoista birdiet. Mutta sitten oli hiljaista, enkä saanut paikoista sisään. Takaysi oli samanlaista, mutta onneksi sielläkin pari birdieä tuli. Ei voi tietysti koskaan valittaa, kun pelaa kierroksen ilman yhtään bogeya. Ei niitä nyt niin montaa kertaa kesän aikana tule”, Granberg osasi iloita.

Kaksikolla on mukava kaula muihin. Ainoastaan tänään päivän parhaan kierroksen pelannut Loimaan Riku Mattila voi uhata huomisella päätöskierroksella kärkikaksikkoa. Eilen par-tuloksen 72 pelannut Mattila iski tänään tauluun tuloksen 67 eli hänen yhteistuloksensa on kahden päivän jälkeen -5. Oulun Golfkerhon Juhana Kukkonen on neljäntenä tuloksella -3 eli kärkeen on matkaa jo seitsemän lyöntiä.

Tasoero Finnish Tourilla on huima kärjen ja häntäpään välillä, sillä häntäpään kisailijat jäivät Erofejeffistä peräti 61 lyöntiä. Miesten sarjassa cutin selvitti tuloksella +9 eli eroa kärkeen on heilläkin 19 lyöntiä.

Salminen johtaa naisten kisaa

Naisten sarjassa kärjessä on Rauman Ella Salminen. Hän pelasi eiliseen tapaan tuloksen 71 eli yhden alle parin. Salmisen yhteistulos on siis kaksi alle parin, ja hänellä on turvallinen seitsemän lyönnin johto ennen huomista päätöskierrosta.

”Olen ollut täällä lähempänä lippua kuin aiemmissa kisoissa. Putit ovat helpompia. Rauta- ja wedgepelit ovat kehittyneet, ja täällä pääsee lyömään avausten jälkeen aika lyhyttä rautaa lähestymisissä”, Salminen kertoi.

Salminen ei aio antaa suuren johdon vaikuttaa huomenna tekemiseensä.

”Olen aina lähtenyt siitä, että pelaan omaa peliäni. Siitä lähdetään huomennakin. Samalla tavalla pelataan”, Salminen suunnitteli.

Ellinoora Moision tulos kahden kierroksen jälkeen on +5 ja kolmantenta olevan Niina Liiaksen +6.

Tässä linkki kilpailun live scoringiin

Etsi luettavaa