Hyppää sisältöön

Ernie Elsille kutsu US Openiin – 9125 pelaajaa ilmoittautui karsintoihin

Ernie Elsille osallistuminen US Openiin on uran 27:s

Pebble Beachissa toiseksi ja kolmanneksi US Openissa sijoittunut Etelä-Afrikan golfikoni pääsee vielä kerran osallistujamäärältään maailman suurimpaan majoriin.

Pebble Beach nousee halutuimpien listalla USA:ssa ykköseksi niistä kentistä, joille pääsee rahalla. Augusta National jää tällöin pois. Pebble Beach isännöi US Openia kesäkuun puolivälissä, karsintoihin ilmoittautuminen meni umpeen alkuviikosta. 

Mukaan lähti 9125 innokasta. Tämä ei ole ennätys, mutta jo kahdeksannen kerran peräkkäin määrä on yli 9 000:n. Valtaosa esikarsinnoista käydään USA:ssa, kenttiä on käytössä yhteensä 109.

Viimeinen voittaja, joka on ansainnut paikkansa kisaan karsintojen kautta on Uuden-Seelannin Michael Campbell (2005). Hän sai paikkansa Englannissa,  Walton Heathin kahdella kentällä vuosittain pelattavassa ”paikalliskarsinnassa.” Suomalaisista tätä kautta US Openiin on kahdesti selvittänyt tiensä Mikko Ilonen (2010, 2012).

Tämänvuotiseen Walton Heathin karsintaan (3.6. 2019) odotetaan ainakin osaa suomalaisista ET-pelaajista.

Kaikkien aikojen katsotuin Ernie Elsista lienee seitsemän putin kooste Mastersista 2016 ykkösreiältä. 

Tässä yhteydessä on sopivampaa kaivaa esiin Elsin loistava lähestyminen vuodelta 2017.

Ernie Els sai kutsun tämänvuotiseen US Openiin , joka tuotti hänelle etenkin viiden ensimmäisen osallistumiskerran aikana ennätyksellisesti menestystä. ”Big Easy” oli 1993 seitsemäs, toisella osallistumiskerralla 1994  hän voitti. 1996 Els oli viides, toinen ykköstila tuli kaudella 1997. Vastaavaa sarjaa ei ole kenelläkään edelleen pelaavista tähdistä.

Els on loistanut myös Bebble Beachissa, jossa hän jakoi vuonna 2000 toista sijaa, Tiger Woodsin tulos oli 15 lyöntiä parempi. Kaudella 2010 samalla kentällä Tiger jäi niukasti taakse, Els oli kolmas. Gregory Havret oli yllätyksellisesti toinen, Graeme McDowell voitti.

USGA myönsi Elsille osallistumisoikeuden kisaan, joka on hänelle 27:s perättäinen. Majoreita hänellä on pelattuna 102, voittoja näistä neljä ja sijoituksia kärkikymmenikköön kaikkiaan 35. 

On hyvin mahdollista, että Els pelaa kesäkuussa uran viimeisen US Openinsa, ja saa tästä johtuen varmuuden vuoksi valtavan huomion sekä suosionosoitukset.

Etsi luettavaa