Hyppää sisältöön

Ernie Els miehen ikään: ”Rakastan kilpailemista, siksi pelaan golfia”

Ernie Elsin kauden merkittävin kisa on Presidents Cup

Ernie Els täyttää torstaina 50 vuotta ja pääsee ikänsä puolesta jatkossa myös Champion Tourin kisoihin.

Nelinkertainan major-voittaja Ernie Els on kuulunut huippugolfarien ykkösketjuun 90-luvun alkupuolelta. Voittoja ammattilaiskisoista on 71, maailmanlistan kymmenen ensimmäisen joukossa hän oli yli 15 vuoden vuoden ajan.

Elsin ”kohtalona” oli jääminen Tiger Woodsin varjoon, vaikka Els kukistikin Tigerin lukuisia kertoja myös isoissa kisoissa 

Viimeisten vuosien aikana peli ei ole kulkenut, edellinen ykköstila on Saksan ET-kilpailusta kesältä 2013. Augusta National ja Mastersin vihreä takki jäivät lukuisista kärkipään sijoituksista huolimatta valloittamatta. Historian kirjoissa Els tullaankin muistamaan Mastersista ensisijaisesti hänen kuuden putin viheriöstään kentän ykkösviheriöllä. Puttiongelmat muodostuivatkin iän myötä Elsille haasteeksi, jonka kanssa hän edelleen taistelee. 

Elsin tultua nyt seniori-ikäiseksi, hänen toivotaan tuovan USA:n Champions Tourille väriä ja kiertueelle huomionarvoa. 

”Minulla on ollut upeaa aikaa kilpagolfin parissa, mutta odotan innolla pääsyä mukaan ikäisteni kisoihin. Siellä kykenen pelaamaan voitosta. Rakastan kilpailemista, se on syy, miksi pelaan golfia”, Ernie Els kertoi Golfweekin haastattelussa kesällä.

Elsilla on portit auki halutessaan myös rajoitetusti PGA Tourin ja European Tourille. US Openin ja The Openin kahdesti voitettuaan hänet tullaan näkemään näissä kahdessa majorissa.

Joulukuussa hän on yhdessä Tiger Woodsin kanssa erittäin merkittävässä kapteenin roolissa Presidents Cupissa, joka käydään samalla Royal Melbournen kentällä, jossa kansainvälinen joukkue toistaiseksi ainoan kerran on USA:n tähtisikermän kukistanut syksyllä 1998. Tuossa joukkueessa Els oli mukana pelaaajana.

”Big Easyn” svingi on ollut etenkin rytminsä osalta yksi maailman parhaista ja kuvatuimmista.

Kotimaassaan Etelä-Afrikassa Els on  jo 90-luvulta asti ollut todella isossa roolissa oman säätiönsä kautta tukemassa nuorten pelaajen ja aloittelevien ammattilaisten uran kehittymistä.

Ernie Els, kotisivut

Etsi luettavaa