Hyppää sisältöön

Erkko Trophyssä pienin tasoitus on +6,3 – Henni Mustonen ja Teemu Mattila puolustavat voittoa Talissa

Henni Mustonen puolustaa Erkko Trophyn voittoa viime vuodelta. KUVA: JUHA HAKULINEN

Golfkauden merkittävimpiin amatöörikilpailuihin Suomessa lukeutuva Finnish Amateur Championship eli The Erkko Trophy pelataan torstaista lauantaihin Talin golfkentällä Helsingissä.

Avoimesta Suomen mestaruudesta kisailee torstaista lauantaihin 102 miestä ja 34 naista. Jos pelkästään tasoituksia katsoo miesten sarjan voittaisi Suomen Markus Luoma ja naisten sarjassa juhlisi Italian Alessia Nobilo.

Nobilolla on molemmat sarjat huomioiden kilpailun paras tasoitus. Se on +6,3 eli niin hyvä, ettei Helsingin Golfklubin slope-taulukosta edes löydy hänelle pelitasoitusta. Sama ongelma on kotikentällään pelaavalla Luomalla, jonka händäri on +5,6. Hänen pelitasoituksensa valkoisilta tiiltä olisi joko viisi tai kuusi.

Suurimmalla osalla kilpailuun osallistuvista pelaajista tasoitus on nolla tai parempi eli plussan puolella, mutta Erkko Trophyssä tasoituksella ei ole merkitystä, sillä kyseessä on tasoitukseton lyöntipelikilpailu. Tasoitus kertoo kuitenkin pelaajan tasosta aika paljon.

16 pelaajaa ulkomailta

Erkko Trophyyn osallistuu tänä vuonna 16 pelaajaa ulkomailta. Italiasta, Ruotsista ja Virosta tulee neljä, Espanjasta kaksi sekä Englannista ja Slovakiasta yksi pelaaja

Miehissä Luoman kovin haastaja on Viron Richard Teder (+5,2), jonka sijoitus amatöörien maailmanlistalla on koko kilpailun paras: 180:s.

Viime vuonna naisten kilpailun voitti Henni Mustonen (+4,5), joka lukeutuu ennakkosuosikkeihin myös tänä vuonna. Mustosen tasoitus on +4,3. Myös Katri Bakkerin (+3,9) suuntaan kannattaa katsoa, kun etsitään naisten sarjan potentiaalisia menestyjiä.

”On makeaa lähteä puolustamaan voittoa. Talin kenttä on omaan mieleen. Siellä on aina vähän sellainen taianomainen fiilis pelata”, Mustonen sanoi Golfliiton tiedotteessa.

Tahkon Golfseuraa edustava Mustonen asuu Helsingissä, joten Talissa pelattavalla kilpailulla on oma erityinen paikka hänen kilpailukalenterissaan.

”Kiva päästä taas pelaamaan melkein kodin takapihalla. Ja kaikki pelikaverit ovat tuttuja, niin sekin tekee kilpailusta mukavan.”

Talin golfkentän keskeinen sijainti on yleisön kannalta hyvä asia. Kilpailua on helppo tulla seuraamaan, ja Talin kartanon läheisyydessä pääsee kisatunnelmaan nopeasti mukaan. Pelaajille katsojien tuki on iso asia.

”Katsojat tekevät ison osan koko fiiliksestä Erkossa. Toivotaan, että tänäkin vuonna Talissa olisi paljon yleisöä”, viime vuoden voittaja toteaa.

Miesten sarjan voitti viime vuonna Tammer-Golfin Teemu Mattila. Hänen tasoituksensa on kilpailun alla +1.

Kilpailun lähtöajat ja pelaajien tasoitukset

Etsi luettavaa