Hyppää sisältöön

Erikoiskisat jatkuvat European Tourilla: Mikä ihmeen Super 6?

Kim Koivu on erittäin potentiaalinen menestyjä Super 6 -kilpailussa

European Tour jatkaa kisojaan Australiassa. Kiertueen vaunut ovat siirtyneet Melbournesta Perthiin, jossa pelataan ISPS Handa World Super 6 Perth -osakilpailu. Suomalaisista supersixia on harrastamassa ainoastaan Kim Koivu.

Viime viikolla ISP Handan sponsoroimassa Vic Openissa merkillepantavaa oli miesten ja naisten kisojen tuominen samalla kentällä yhtä aikaa. Samoin kunnianarvoista oli identtinen palkintopotti molemmille. 

Tällä viikolla ISP Handa toimii myös sponsorina niin miesten kuin naisten kilpailuissa. Suomalaiset naiset eivät mahtuneet mukaan Australian Openiin. 

Miehissä sen sijaan riittää mielenkiintoa. Tämän viikon konsepti on seuraava: 156 pelaajaa aloittaa kilpailun ja 65 parasta (+ jaetut sijat) pääsee jatkamaan kahden kierroksen jälkeen. Todellinen mielenkiinto alkaa vasta sunnuntaina kun 24 parasta pelaajaa pääsee mukaan ”Super 6” vaiheeseen. 

Sunnuntai pelataan kuuden reiän reikäpeleinä niin pitkää, että lopulta jäljellä on vain yksi voittaja. Pelaajat jaetaan kahdeksaan kolmen pelaajan lohkoon, joista voittajat etenevät puolivälieriin. Lopulta jäljelle jää kaksi pelaajaa taistelemaan kuuden reiän finaalissa itse mestaruudesta. 

Kim Koivu on ainoa suomalaispelaaja kilpailussa. 27-vuotias pelaa jo viidennen kilpailun putkeen, joka on samalla hänelle jo koko kauden 2019 yhdeksäs kilpailu. Koivun lisäksi ainoastaan Mauritiuksella voittanut Kurt Kitayama on pelannut kahdeksan kilpailua kauden 2019 kalenterista. 

Kisan palkintopotissa on edellisen viikon tapaan 1,6 miljoonaa Australian dollaria. R2D -pisteinä jaetaan 2000. Koivu on kiertueen rankingissa parhaana suomalaisena sijalla 64 kerättyään 111,8 pistettä. 

Kisan suurimmat suosikki lienee Belgian Thomas Pieters. Suurimmat nimimiehet loistavat tällä viikolla toisaalla. 

Kisa nähdään suorina lähetyksinä Viasat Golfin ja Viaplayn taajuuksilta! 

Etsi luettavaa