Hyppää sisältöön

Entinen Vierumäki Finnish Challenge -voittaja näytti tähdille närhen munat lippulaivakisan avauskierroksella – Välimäki paras suomalainen

Marcus Hellligkilde sai avauskierroksella kahden lyönnin kaulan toisena oleviin pelaajiin. KUVA: GETTY IMAGES

Marcus Helligkilde johtaa BMW PGA Championshipiä kahdella lyönnillä avauskierroksen jälkeen.

On jälleen viikko, kun DP World Tourin pelaajilla on mahdollisuus tehdä kunnon tili. Pelataan siis Rolex Seriesin kilpailua, tällä kertaa Wentworthin kentällä, joka isännöi kiertueen lippulaivakilpailua BMW PGA Championshipiä.

Haastetta tavalliselle tour-pelaajalle tuo kuitenkin se, että vastus yhdeksän miljoonan dollarin kilpailussa on normaalia viikkoa huomattavasti kovempi, kun mukana on koko Euroopan Ryder Cup -joukkue. Maailmanlistan kymmenen parhaan pelaajan joukosta kisaan osallistuu peräti neljä pelaajaa.

Tähtien kansoittamassa kisassa kärjessä porhaltaa avauskierroksen jälkeen kuitenkin Marcus Helligkilde. Olisi melkoinen yllätys, mikäli hän onnistuisi pitämään paikan loppuun saakka ja nappaamaan uransa ensimmäisen pääkiertuevoiton juuri tässä kisassa. Se myös toisi tilille täytettä lähes puolentoista miljoonan euron edestä.

Innokkaimmat kilpagolfin seuraajat muistavat juutin parin vuoden takaisena Vierumäki Finnish Challenge -kilpailun voittajana, jolle kausi DP World Tourilla on vasta uran toinen. Tänään tanskalainen paineli Wentworthin kahdeksan alle parin tulokseen 64. Eroa toisena oleviin Richie Ramsayhin ja Matt Fitzpatrickiin on kaksi lyöntiä.

Fitzpatrick oli siis paras Euroopan Ryder Cup -joukkueen edustajista. Hänen joukkuetovereistaan myös Ludvig Åberg ja Tyrrell Hatton voidaan laskea päivän onnistujiin. He jakavat 12:ta sijaa tuloksella 68 (-4).

Suomalaisista parhaan tuloksen kirjautti Sami Välimäki, joka pelasi tuloksen 70 (-2). Hän jakaa 32:ta sijaa muun muassa viime viikon voittajan Vincent Norrmanin, Ryder Cup -kapteeni Luke Donaldin ja Korean Tom Kimin kanssa.

Kalle Samoojan kiersi kentän 73 lyönnillä, vaikka pelasikin neljä viimeistä reikää kaksi alle parin. Hänellä oli oivallinen mahdollisuus lopettaa kierros kahteen perättäiseen birdieen, mutta parimetrinen birdie-putti ei uponnut päätösreiällä. Samoojan sijoitus on jaettu 84:s

Tapio Pulkkanen, jonka pitäisi nousta kiertueen rankingissa kauden loppuun mennessä vielä lähes 30 pykälää pitääkseen työpaikkansa suoraan, teki tänään kaksi tuplaa ja päätyi tulokseen 75 (+3).

Huomenna hän saa pistää parastaan noustakseen jatkoon sadan heikommalta puolelta. DP World Tourin kisoissa 65 parasta ja samassa tuloksessa olevat jatkavat pelejä viikonloppuna.

Pimeyden takia muutamalta ryhmältä jäi kierros kesken. Ne jatkavat sen loppuun huomenna aamulla.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa