Hyppää sisältöön

Entinen pelikaveri, nykyinen arkkivihollinen nosti Trumpin golfhuijaukset vaaliteemaksi

Michael Bloomberg ja Donald Trump sulassa sovussa golfkentällä vuonna 2007. Oikealla kuvakaappauksia Trumpin vaalikampanjasta.

Demokraattien presidenttiehdokkaaksi tähtäävä Michael Bloomberg syytää rahaa Donald Trumpin vastaiseen kampanjaan.

Yhdysvaltain presidentiksi tähtäävä Michael Bloomberg on nostanut istuvan presidentin Donald Trumpin golfhuijaukset yhdeksi vaaliteemaksi.

New Yorkin entisen pormestarin Bloombergin vaalimainoksissa lukee nimittäin kissan kokoisin kirjaimin: ”Donald Trump huijaa golfissa”.

79-vuotiaan demokraattiehdokkaan vaalimainoksia nähtiin Las Vegasin ja  Phoenixin kaduilla vähän aikaa ennen kuin Trump kampanjoi kyseisissä kaupungeissa.

Trumpin golfhuijaukset ovat olleet tapetilla pidempään, mutta Bloombergilla saattaa olla myös omakohtaista kokemusta aiheesta. Hän on nimittäin Trumpin entinen golfkaveri.

New Yorkin entisenä pormestarina Bloomberg tuntee varmasti Trumpin hyvin. Vielä vuonna 2013 hän kehui Trumpia julkisesti:

”Jos joku niin Donald Trump on muuttanut tätä kaupunkia”, Bloomberg sanoi, kun kaupunkin päätti antaa Bronxiin rakennettavan golfkentän Trumpille.

”Olet ollut erittäin hyvä pormestari”, Trump sanoi samassa yhteydessä. ”Tarkoitan todella, että tämä kaveri on fantastinen.”

Lue lisää

Nyt ollaan tultu kauaksi näistä ajoista, sen verran häijyksi kaksikon välinen viestien vaihto twitterissä on käynyt.

Niiden perusteella kumpaakaan ei uskoisi 70-vuotiaiksi liikemiehiksi, jotka havittelevat maailman vaikutusvaltaisinta virkaa. Pikemminkin sosiaalisen median käyttäytymisestä tulee mieleen alakouluikäisten poikien keskinäinen kinastelu.

Panokset presidenttikisassa ovat kovia, sillä miljardööri Bloomberg ei säästä rahaa kampanjoidessaan Trumpia vastaan. Hän on selvästikin ottanut käyttöönsä samat aseet kuin Trump – ainakin mitä tulee loan heittoon kampanjassa.

Trump on ottanut aseekseen Bloombergin pituuden ja kutsuu tätä Mini-Mikeksi. Tältä näytti hänen vastauksensa Bloombergin golfhuijauskampanjaan.

Etsi luettavaa