Hyppää sisältöön

Entinen major-voittaja kertoi omasta mielestään oikean syyn Brysonin menestykselle – eikä kyse ole pitkistä draiveista

Davis Love III:n mielestä puttaaminen on Bryson DeChambeaun avain menestykseen.

Davis Love III:n mielestä puttaaminen on Bryson DeChambeaun suurin syy menestykseen.

Bryson DeChambeaun pitkät draivit ovat puhuttaneet pitkään, ja niiden merkitystä on korostettu hänen kapuamisessaan golfmaailman ehdottomalle huipulle.

Kaikki eivät ole kuitenkaan vakuuttuneita siitä, että se olisi merkittävin syy ”Tiedemiehen” viimeaikaiselle menestykselle. Golf.comin haastattelussa entinen major-voittaja ja Yhdysvaltain Ryder Cup -kapteeni Davis Love III näkee nimittäin toisen syyn Brysonin huikeaan menestykseen. 

Ja se on puttaaminen.

”Miksi Bryson pelaa niin hyvin? Koska hän puttaa niin hyvin”, hän sanoi Golf.comin haastattelussa. ”Katsopa Brysonin tilastoja tämän viikon aikana. Niinä viikkoina, kun hän puttasi hienosti, hän joko voitti tai sijoittui kymmenen parhaan joukkoon. Pitkät draivit eivät ole vastaus.”

Entisen tähtipelaajan sanomisia voi kyseenalaistaa sillä, että PGA Tourin tämänvuotisissa strokes gained -tilastoissa DeChambeau on draivaamisessa ykkösenä, mutta puttitilastoissa vasta 60:ntenä. Mutta kun katsoo viime kautta kokonaisuutena, myös puttaaminen näyttää tilastojen valossa paremmalta: hän oli ykkönen draivaamisessa, mutta puttitilastossakin kymmenentenä.

Esimerkiksi maailmanlistan tämän hetken kymmenen parhaan pelaajasta hän oli paras. Golf.comin mukaan Bryson oli kaiken lisäksi kiertueen toiseksi paras puttaaja sen jälkeen, kun kiertue starttasi uudelleen koronatauon jälkeen.

”En usko, että kukaan uskoo Dustin Johnsonin hallitsevan golfia, koska hän lyön pidemmälle kuin 95 prosenttia ihmisistä maailmassa”, Love III sanoi.

Sen sijaan konkari arvelee, että jos Johnsonilta itseltään kysyisi, mikä hänen pelissään on mennyt eniten eteenpäin viimeisen viiden vuoden aikana, niin vastaus olisi wedge-peli ja puttaaminen.

”Hän tuskin vastaisi, että lyön nykyään 20 jaardia pidemmälle kuin aiemmin”, Love III jatkoi.

Vaikka Love III vähättelikin Brysonin draivien pituuden merkitystä menestyksen salaisuutena, hän hehkutti tämän ahkerointiaan punttisalilla ja katsovansa häntä esimerkkinä.

”Rakastan sitä, mitä Bryson tekee. Myös minun pitäisi tehdä samoja juttuja fysiikkani eteen suojellakseni niskaani ja kehoani, joten pidän häntä tarkasti silmällä. Hän on vaikuttanut myös minun tekemiseeni”, hän kertoi haastattelussa.

Vuonna 2013 Love III:n niska operoitiin ja kolme vuotta myöhemmin hän kävi lonkkaleikkauksessa. 

Nykyään vuoden 1997 PGA Championship -voittaja jäähdyttelee ja pelaa silloin tällöin PGA Tourilla. Tämän vuoden PGA Championshipissä 56-vuotias putosi cutista.

Etsi luettavaa