Hyppää sisältöön

Ensimmäisessä finaalikisassa on tulossa jännittävä lopetus

Justin Rose on kovassa nousussa European Tourilla.

Justin Rose lähtee Turkish Airlines Openin päätöskierrokselle kahden lyönnin päästä kärjestä. Voitto nostaisi hän lähelle rahalistan kärkimiestä Tommy Fleetwoodia.

European Tourin kokonaiskilpailu on tänä vuonna espanjalaisten ja englantilaisten jäsenten välinen kilpailu, sillä seitsemän parhaan joukossa on ainoastaan pelaajia näistä kahdesta maasta.

Race to Dubai -rankingia johti finaalisarjaan lähdettäessä Tommy Fleetwood, ja hän johtaa sitä myös tänä viikonloppuna pelattavan Turkish Airlines Openin jälkeen. Hänen maanmiehellään Justin Rosella on tänään mahtava tilaisuus nousta aivan kantaan.

Se vaatisi Roselta kuitenkin voittoa tänään, ja se on mahdollista, sillä hän starttasti päätöspäivään hetki sitten (klo 12) kahden lyönnin päässä kärkikaksikko Shane Lowrystä ja Kiradech Aphibarnratista.

Rose on tällä hetkellä kovassa kunnossa, sillä hän voitti viikko sitten Kiinassa WGC-kilpailun. Mikäli hän voittaa toisen kilpailun perättäin, hänen kokonaisansionsa nousevat lähellä neljää miljoonaa euroa.

Kärkimies Fleetwoodilla on ennen tätä kisaa koossa 4,05 miljoonaa euroa. Fleetwood on kisassa tällä hetkellä sijalla 25, mikä toisi palkintorahatilille noin 60 000 euron lisäyksen.

Rosella on entuudestaan kokemusta rahalistan voitosta, sillä hän oli European Tourin ykkönen kymmenen vuotta sitten eli vuonna 2007. Sen jälkeen hän on sijoittunut rahalistalla neljän parhaan joukkoon neljä kertaa (vuodet 2012-2015).

Rose nousi eilen kärkikamppailuun pelattuaan huikean 64 lyönnin kierroksen. Samaan ylsi Irlannin kokenut Padraig Harrington, joka jakaa Rosen tapaan kolmatta sijaa. Tuloksessa -12 on myös Nicolas Colsaerts, joka epäonnistui eilen pelattuaan tuloksen 73.

European Tourin finaalikisoihin ei yltänyt yhtään suomalaista.

Tulospalvelu

European Tourin kilpailuja voi seurata suorana Viasatilta ja Viaplayltä

Etsi luettavaa