Hyppää sisältöön

Ensimmäisten golfkenttien avaamista saataneen odottaa taas huhtikuulle

Kulloossa on klubitalon lähistöllä hyvinkin keväisen oloista

Golfkausi käynnistyy Suomessa edellisvuoden tapaan normaalia myöhemmin. Suuri osa kentistä avaa viheriönsä huhtikuun toisella puoliskolla

Viikonloppuna pidetyillä golfmessuilla kenttien edustajat pyörittelivät arvioita golfkauden käynnistymisestä politiikkojen tavoin kykenemättä antamaan tarkkoja ennusteita.

Soittokierros muutaman golfkeskuksen toimitusjohtajille vahvistaa sen näkemyksen, ettei kenttien avaamisia ole lähipäivinä luvassa.

Kullo Golfissa kenttä on ollut usean vuoden ajan huippukunnossa jo huhtikuun lopulla, jolloin siellä pidetään taas juniorien FJT-kilpailut.

”Talvi on ollut keleiltään haasteellinen. Kenttämestari apulaisineen on aktiivisesti seurannut etenkin viheriöiden tilannetta. Monilla niistä oli kerros ohutta höttöjäätä, jota suosiolla jätimme sinne muutaman sentin verran. Kaikki on toistaiseksi hyvin, nyt vaan toivotaan, että yöpakkasilta vältyttäisiin. Viheriöiden jäätyminen tässä vaiheessa toisi lisähaasteita”, muotoilee toimitusjohtaja Olli-Pekka Nissinen päällimmäiset kuulumiset.

Kulloossa kenttä on avattu lähes poikkeuksetta huhtikuun toisella puoliskolla suoraan kesäviheriöille.

”Pääsiäinen on tavanomaista myöhemmin. Se on ajankohta, johon me varmasti monen muun kentän tavoin nyt tähtäämme.”

FJT:n kisaa Kulloo on isännöinyt jo kausilla 2017-2018 huhtikuun puolella ja saanut kentän kunnosta vierailta ylistäviä lausuntoja.

”Puskaradio ja onnistuneet kilpailutapahtumat ovat auttaneet meitä markkinoinnissamme. Tämä mielessämme uskon, että saamme kentän myös tämänvuotiseen kisaan ensiluokkaiseen kuntoon”, Nissinen lupaa.

Nordcenterissa odotetaan huhtikuun lopulle

”Täällä on vielä monin paikoin 20 senttiä lunta ja osa hiihtoladuista edelleen käytössä. Talvi on mennyt kenttien osalta varsin hyvin, jäätä on jonkin verran poistettu viheriöiltä. Meillä ei ole kiirettä avaamisen suhteen. 27. huhtikuuta on päivämäärä, jonka kohdalle on alustavasti suunniteltu kauden lähtölaukausta”, vastaa Nordcenterin tuore toimitusjohtaja Antti Ahti avaamista koskevaan uteluun.

Viimeisten vuosien aikana Nordcenterissa Fream-kenttä on ollut useasti avoinna tämänvuotista arviota aiempana ajankohtana.

Fream-kentällä avataan toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna sekä miesten että naisten kilpakausi Finnish Tourin osalta.

Vihdin avaaminen siirtynee huhtikuun puolelle

Vihti Golf on  lähes poikkeuksetta kilpaillut menestyksekkäästi ensimmäisenä kenttänsä avaavan golfkeskuksen tittelistä. Edellisvuonna avaus venähti huhtikuun 12. päivään. Tästä huolimatta Vihti avattiin kotimaisista kentistä ensimmäisenä. Kevään osalta startti myöhästyi Suomessa huomattavasti totuttua myöhäisemmäksi. 

Toiminnanjohtaja Sami Varelius on erittäin varovainen ennusteissaan. 

”Matkaa tämän kevään avauspäivään on vielä runsaasti. Kenttää on kyllä hiekotettu ja aurattu. Yöpakkasten johdosta kevään eteneminen on hidasta. Perinteinen Ski & Golf SM-kilpailu on aikataulutettu huhtikuun kuudennelle päivälle. Toiveissa toki on, että ennen sitä saisimme kentän jo avattua”, Varelius sanoo. 

Meri-Teijon kentän tilannetta voi seurata web-kameran kautta

90-luvun alussa avattu Meri-Teijo oli pitkään todellinen pyhiinvaelluskohde ensimmäistä kotimaista golfkierrosta metsästäville. Kun useimmat kentät olivat varovaisia avaamisen suhteen, Teijossa saatiin jopa viikkojen etumatka sekä tuhti pino markkoja tai euroja kassaan jo maalis–huhtikuussa.

Ensimmäistä kauttaan toimitusjohtajana työskentelevä Petteri Patjas oli torstaina mukana kenttäkierroksella, jonka jälkeen hän oli varovaisen toiveikas siitä, että kenttä saataisiin avattua huhtikuun alkupäivinä. Kenttäyhtiön kotisivuilta löytyy web-kameran live-kuvaa, joka kertoo, että harjoitusviheriö on kohtuullista paremmassa kunnossa jo maaliskuun 21. päivänä.

Toimituksen tiedossa ei tässä vaiheessa ole kenttää, jolla olisi Meri-Teijoa aikaisempaa arviota pelien käynnistämisestä kesäviheriöille 18-reikäisellä kentällä.

Etsi luettavaa