Hyppää sisältöön

Ensikertalainen Alex Hietalalla on perhosia vatsassa – Vuosaari Links isännöi PGA:n mestaruuskilpailuja

Alex Hietala lähtee pelaamaan ensimmäisiä PGA:n mestaruuskilpailujaan. KUVA: JUHA HAKULINEN

Alex Hietala osallistuu ensimmäistä kertaa PGA:n mestaruuskilpailuihin. Viime vuonna hän juhli Vuosaari Links -kentällä Finnish Tourin osakilpailuvoittoa.

Vuosaari Links -kentällä pelataan viikon sisällä kaksi merkittävää kilpailua. Perjantaista sunnuntaihin siellä kisattiin Finnish Tourin kauden päätöskilpailu Telia Samsung Open. Yhden välipäivän jälkeen tiistaina samalla kentällä käynnistyy toinen kolmipäiväinen rupeama, Suomen PGA:n mestaruuskilpailut.

Ei ole sattumaa, että kisat pelataan syksyllä juuri Vuosaari Linksillä, sillä kenttä kykenee ottamaan syyssateita erinomaisesti vastaan pysyen hyvässä pelikunnossa.

Toisaalta avarassa maastossa ja meren äärellä sijaitsevalla kentällä sää näyttelee yleensä merkittävää roolia tuloksenteon kannalta. Tämä nähtiin viime viikon TeliaSamsung Openissa, jossa avauspäivän otollisissa olosuhteissa tulostaso oli huomattavasti kovempi kuin toisen päivän navakassa tuulessa.

Vuosaari Linksin ominaisuudet tiedostaa hyvin myös Alex Hietala, jolle kenttä on tuttu. Viime vuonna hän voitti kentällä Finnish Tourin avauskilpailun kukistettuaan uusinnassa Roope Kakon.

”Riippuen kelistä Vuosaaren kenttä on aika saatavilla. Siellä on paljon väyliä, missä on mahdollista tehdä birdiejä”, Hietala sanoi kilpailun ennakkotiedotteessa.

PGA:n mestaruuskilpailuihin Hietala osallistuu nyt ensimmäistä kertaa. Linna Golfia edustava ammattilainen myöntää, että perhosia on vatsassa.

”Minähän olen ihan rookie. Jännittää, tuleeko joku rookie-kaste. En ole ihan perinteistä selvillä, mitä siellä tapahtuu. Innokkaana lähdetään katsomaan, miltä PGA:n mestaruuskilpailut näyttävät”, Hietala kertoi maanantaina.

PGA:n mestaruuskilpailu on Hietalan kolmas kilpailu tällä kaudella Suomessa. Alkukaudesta hän pelasi Finnish Tourin osakilpailun Kullo Golfissa, ja Vierumäen Challenge Tour -kilpailussa hän oli myös mukana.

Vuosaareen vasemmalta puolelta pelaava Hietala lähtee odottavissa tunnelmissa. Peli ei ole viime aikoina kulkenut ihan niin hyvin kuin hän olisi toivonut.

”Vähän on ollut ankea loppukausi. Periaatteessa peli on hyvää, eikä ole mitään suurempaa stressiä millään osa-alueella.”

Hietalan lisäksi voittajasuosikkeihin lukeutuvat Kristian Kulokorpi, Casper Simberg, Sami Santala ja Niclas Hellberg, joka puolustaa kilpailun voittoa.

Yleisessä sarjassa on mukana 27 pelaajaa, joista osa on opettavia ammattilaisia tai muuten golftoiminnassa olevia PGA:n jäseniä. Keskiviikkona käynnistävässä seniorisarjassa on tänä vuonna paikalla kymmenen ammattilaista.

Etsi luettavaa