Hyppää sisältöön

Englannin Lutonissa parin murskajaiset, Pulkkanen ja Roos avauspäivän suomalaisonnistujat

Tapio Pulkkanen on Lutonissa paras suomalainen avauspäivän jälkeen

Patrick Roos on sijalla 28 ja Tapio Pulkkanen avauspäivän jälkeen sijalla 36 Lutonissa pelattavassa erikoisessa Bridgestone Challenge-kilpailussa, jossa reikätuloksista saa tietty määrä pisteitä.

Englannin Lutonissa sijaitseva Luton Hoo Golf -kenttä suli avauspäivänä pelaajien käsittelyssä. Säännöt ovat tällä kertaa hieman normaalista poikkeavat. Kilpailussa pelataan toki lyöntipeliä, mutta jokaiselta reiältä saa tietty määrä pisteitä, niin hyvin kun kyseiseltä reiältä suoriutuu. 

Birdieistä pisteitä saa kaksi ja eagleista viisi. Par-tuloksista pisteitä saa nolla. Bogeista tulee yksi miinuspiste ja huonommista tuloksista pelaajia rokotetaan kolmella miinuspisteellä.

Kilpailun kärjessä avauspäivän jälkeen on peräti 16 pistettä kerännyt sveitsiläinen Joel Girrbach, jonka lyöntimäärä kierroksella oli huima 64. Samaan lyöntimäärään, mutta pisteissä yhden ja kahden päähän Girrbachista jäivät isäntämaan James Maw sekä ranskalainen Julien Guerrier.

Hurjalla tahdilla birdieitä kierroksellaan iskenyt Girrbach teki etuysillä peräti viisi peräkkäistä birkkua kokonaismäärän ollessa yhdeksän. Bogeja kertyi miehelle vain kaksi.

Suomalaisia kisassa on neljä. Rankingin kuudentena keikkuva Tapio Pulkkanen pelasi 68 lyönnin kierroksen ja sai kokoon seitsemän pistettä. Pulkkasen korttiin merkattiin neljä birdietä ja yksi bogi.

Patrick Roosin väkevä takaysi takasi miehelle niin ikään 68 lyönnin kierroksen. Tuplabogista huolimatta Roos onnistui tehtailemaan kuusi birdietä. Pisteitä hän keräsi yhden Pulkkasta enemmän.

Alle parin pystyi puristamaan myös Jaakko Mäkitalo (70 lyöntiä) ja hänen pistesaaliinsa on avauspäivän jälkeen viisi. Kristian Kulokorven kierros sujui parissa eikä pisteitä tippunut kuin kaksi. 

 

Kilpailuseuranta

Etsi luettavaa