Hyppää sisältöön

Emily Penttilällä toinen jalka tukevasti LET:lla – Linda Henrikssonilla vahva nousu La Mangassa

Emily Penttilän ja caddienä toimivan äidin Eija Suutarisen yhteistyö on tulosten perusteella toiminut jo kahdeksan kierroksen ajan loistavasti

Emily Penttilä (7.) ja Linda Henriksson (15.) nousivat ennen LET:n viimeistä karsintakierrosta mainioihin asemiin

LPGA:lle karsintojen kautta edellisviikolla kortin lunastanut Englannin Meghan MacLaren (-8) ja LET:n esikarsinnan ykkönen Lisa Pettersson (-7) muodostavat kärkiparin neljän pelatun kierroksen jälkeen La Mangassa. 

Esikarsinta mukaan lukien suurella osalla pelaajista on takanaan kahdeksan kisakierrosta takana. Se ratkaiseva on edessä vielä finaalin 65 parhaalla

Kärkipäässä ei suurta liikehdintää alkupäivien jälkeen ole tullut.

Pidempää South Coursea sunnuntaina pelannut Emily Penttilä sai viimeisen reiän birdiensa avulla painettua päivän tuloksensa alle parin (72, -1). Yhteistuloksellaan -3 viimeiset yhdeksän vuotta USA:ssa asunut Penttilä nousi tuloslistalla seitsemänneksi, korkeammalle kuin kertaakaan aiemmin finaalissa.

MacLareniin on viisi lyöntiä. Viimeiseen tulokseen, jolla pääsisi varmasti 20 joukkoon ja parhaan saatavilla olevan kategorian omistajaksi (par) on kolme lyöntiä eroa.

Penttilä on kaikista kahdeksan kierrosta pelanneista tuloksiltaan tasaisin. Kaikki kierrokset ovat napsahtaneet 71–73 lyönnin väliin. South Coursen par on 73 ja North Coursen 71.

Maanantaina hieman parin yli menevä tuloskin riittäisi, mutta rutinoitunut Penttilä tuskin ottaa jalkaa kaasulta.

Linda Henrikssonin oheinen Instagram-päivitys on lauantailta:

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön LINDA HENRIKSSON ⛳ (@lindasgolf) jakama julkaisu

Par-tuloksessa oleva Linda Henriksson oli sunnuntaina South Coursella pelanneista yli 60 pelaajasta kolmanneksi paras (70, -3) ja nousi 14 sijaa 15:nneksi.
Henriksson on siis kolme lyöntiä Penttilää heikommalla yhteistuloksella niukasti  20:n pelaajan rajan oikealla puolella. 

Tuloslistalla 1–20 sijoittuneille on luvassa varsin vahva kortti LET:lle.

Sijat 21–50 tarjoavat lähtökohtaisesti paljon vähemmän kisoja tarjoavan pelioikeuden.

Sijat 51–128 antavat nekin pelioikeuden, jolla kisapaikat jäävät kuitenkin varsin vähäisiksi.

Elina Nummenpää (75, +2) taipui sunnuntain kierrostuloksellaan sijalle 46. Yhteistuloksesta +5 on 18. sijaan neljä lyöntiä. Nummenpäällä on LET:lta pistelistan sijasta 93. jo rajoitettu pelioikeus taskussaan.

Finalin alkuvaiheilla hyvissä asemissa ollut Kerttu Hiltunen (+10) kirjautti sunnuntaina 79 (+6) lyöntiä jääden 65:n kisaa jatkavan pelaajan ulkopuolelle.

Suomalaisista putosivat myös LET:lla kauden 2021 pelannut Karina Kukkonen (+12),  Tia Teiniketo (+19) sekä Niina Liias (+22).

Elina Nummenpään (10. tii) ja Linda Henrikssonin (1. tii) starttiaika maanantaina on klo 11.06 Emily Penttilä (1. tii) starttaa klo 11.28.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa