Hyppää sisältöön

Emiliano Grillo The Openin onnistujia – Justin Thomasilla ja Phil Mickelsonilla hurja sukellus viimeisillä väylillä

Phil Mickelson on 50-vuotta täytettyään ehtinyt jo voittaa PGA Champioshipin (2021) ja sijoittua toiseksi The Mastersissa (2023). The Openissa hänellä on kova työ selviytyä jatkoon. KUVA:GETTY IMAGES

Maailmanlistan kärkikymmeniköstä vain U.S. Openin sankari Wyndham Clark on 18:n ensimmäisen joukossa Royal Liverpoolissa pelattavan majorin avauspäivän jälkeen. Justin Thomas ja Phil Mickelson hävisivät Kalle Samoojalle seitsemän lyöntiä kahdella viimeisellä väylällä.

The Openissa on avauspäivän jälkeen huomattava määrä yllättäjiä ja rivimiehiä kärkikymmenikössä.

Onnistujien joukkoon voidaan ensimmäisinä listata kisaa johtava Emiliano Grillo, Adrian Otaequi, Antoine Rozner, Shubhankar Sharma ja Michael Thompson.

He ovat miehiä, joiden odotetaan putoavan kelkasta jo ennen sunnuntain kirikierrosta.

Kirsikkana kakussa loistaa amatööri Christo Lamprecht, johon kohdistuu upean esityksen jälkeen valtavia odotuksia toisena päivänä, jolloin tukena on idoli Louis Oosthuizen ja toisena pelikaverina Joost Luiten.

U.S. Openin voittaja Wyndham Clark (-3) osoitti taitavansa myös linksgolfin salat. Edellisvuoden debyytissään St. Andrewsissa sijaluku oli 76.s

Skandinaaveista parhaissa asemissa kärkikymmenikön takana ovat Alex Noren (-2), David Lingmerth(-1) ja Viktor Hovland (-1).

Justin Thomasilla pohjakosketus

Rory McIlroy (par) näki oman tilanteensa varsin hyvänä. Kärkeen on vain viisi lyöntiä.

Maailmanlistan ykkönen Scottie Scheffler (-1) on askeleen nykyistä ykköshaastajaansa edellä.

Alkukaudesta hurjassa iskussa ollut Jon Rahm (+3) ei ole The Openissa menestynyt. Kahdeksalla yrittämällä plakkarissa on vain sijoitus kärkikymmenikköön.

Perjantaina hän saattaa joutua taistelemaan paikasta viikonlopun kierroksille.

Justin Thomas oli torstain suurin sukeltaja. Entinen maailmanlistan ykkönen on pelannut kuluvalla kaudella uransa heikointa vaihetta. Maailmanlistan sijoitus on 20:s.

Suuria odotuksia hänellä tuskin oli The Openiin, aiemmat kuusi osallistumiskertaa ovat tuottaneet 11:n sijan lisäksi varsin keskinkertaisia sijoituksia ja kaksi karsiutumista.

Perjantaina tulee kolmas. Thomas oli ennen kahta viimeistä kuusi yli parin. 17:lla hän teki bogeyn.

Viimeisellä avaus suuntautui kentän rajojen ulkopuolelle, tämän jälkeen Thomas joutui hankalaan paikkaan viheriöbunkkerissa. Yleisö sai viihdyttävää katsottavaa tähtipelaajan tehtyä lopulta yhdeksikön. Lyöntejä kertyi yhteensä 82,+11.

Huolestuttavinta Thomasin esityksessä oli se, että Strokes Gained -tilastossa avauksissa, puttipelissä ja viheriön ympäristössä nimi löytyy sijoilta 143-155. Osallistujia on 156.

Kahden viimeisen reiän haaksirikon koki myös Phil Mickelson, joka oli tuloksesssa +1. Tuplabogey 17:lla ja kentän rajojen ulkopuolelle lyödyn avauksen jälkeen viimeiselle reiälle kahdeksikko.

Lopputulos +6 antaa The Openissa voiton ja kahden kakkossijan lisäksi kerran kolmanneksi pelanneelle Leftylle kuitenkin pienen mahdollisuuden hivuttautua jatkoon perjantain aamupäiväkierroksella.

Vertailun vuoksi.

Kalle Samooja (+1) onnistui tekemään torstaina kahdelle viimeiselle birdiet, pelaten ne seitsemän lyöntiä Thomasia ja Mickelsonia paremmin.

  • Kalle Samooja 2+4=6
  • Justin Thomas 4+9=13
  • Phil Mickelson 5+8=13

Samooja lähtee toiselle kierrokselleen klo 12.53.

Sami Välimäki (+5) pelaa päivän viimeisessä kolmikossa joka starttaa 18.16.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kanavillaan suoraa kuvaa kentältä ja harjoitusalueilta läpi viikon.

Perjantain lähetykset käynnistyivät klo 8.30, ne kestävät noin klo 22.30 asti.

Selostuksesta vastaavat Antti Vaalas ja Riku Soravuo.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa