Hyppää sisältöön

Elina Nummenpää joukkuekisan johdossa: ”Finaalikierrokselle hyvällä fiiliksellä, hoidetaan homma kotiin”

Elina Nummenpään ajatukset ovat perjantain finaalikierroksella tiiviisti joukkuekisassa

Elina Nummenpää pääsee yhdessä joukkueensa kanssa viimeiselle kierrokselle Aramco Team Seriesin kilpailussa kahden lyönnin etumatkalta.

Elina Nummenpää, Manon De Roey ja Carmen Alonso näyttävät iloisina kahden päivän jälkeistä joukkueen nettotulosta Saudi-Arabian joukkuekisassa

Elina Nummenpää, Manon De Roey ja Carmen Alonso näyttävät iloisina kahden päivän jälkeistä joukkueen nettotulosta Saudi-Arabian joukkuekisassa

LADIES EUROPEAN TOUR

Kapteeni Manon De Roey Belgiasta, Espanjan Carmen Alonso, Elina Nummenpää, sekä enlantilainen amatööri Nic Davies muodostavat joukkueen, joka johtaa  Aramco Team Seriesin joukkuekisaa.

Hyvä joukkuehenki vahvuutena

”Meillä on on ollut alusta asti tosi hyvä henki päällä. Kannustetaan toisiamme kaikissa tilanteissa. Amatööri oli avauspäivänä hieman jännittynyt, saimme häneltä tänään pari birdietä ( kuusi lyöntiä tulokseen, toim.huom.).”

”Pyrin parantamaan huomenna , tänään ei ollut paras päiväni (69-74,-1). Finaalipäivään mennään taas hyvällä fiiliksellä ja koetetaan hoitaa homma kotiin”, Elina Nummenpää lupasi ryhmänsä puolesta.

Peräti 800 000 dollarin potti jaetaan joukkuekisan pelaajille. Voittajien osuus on aiemmisssa kolmessa tapahtumassa ollut ammattilaista kohden 42 000- 47 000 euroa, joten taloudellisesti kisan merkitys on valtava. Siitäkin huolimatta, että rahoja ei lasketa LET:n pistelistoille.

Perspektiiviä antaa esimerkki Elina Nummenpäästä. Hän on pelannut LET:lla 78 kilpailua, sijoittunut kerran kymmenen joukkoon ja ansainnut koko urallaan reilut 67 000 euroa. Selvää on, että 42 000+ euron suuruinen palkintoshekki ja ykköstila toisi kyyneleet poskille liikutuksesta.

Pelimuodosssa kultakin reiältä otetaan neljästä tuloksesta kaksi parasta nettotulosta. Amatööripelaajan tulos lasketaan yhdeksi neljästä.

Joukkue pelaa nelistään, eli muiden tiimien antamaa painetta voi lisätä seuraamalla tulostauluja.
Aiemmissa kolmessa Aramco Team Seriesin kisassa Sanna Nuutinen ja Tiia Koivisto ovat kuitanneet  yli 15 000 euron shekit Lontoon kolmannella sijallaan.

Tulospalvelu joukkuekisa

Sanna Nuutisella pitkä matka kärkeen – takaa-ajajat pistelistalla kaventavat eroa

Henkilökohtaisesssa kilpailussa johtopaikkaa pitää Saksan Olivia Cowan (-13). Lyönnin päässä hänestä on Argentiinan Magdalena Simmermacher (-12) joka lukuisista yrityksistä huolimatta ei ole vielä onnistunut LET:n kisaa voittamaan. 

Caddie Daniel da Silvalla on merkittävä rooli Sanna Nuutisen pelistrategian rakentamisessa ja puttilinjojen tulkitsijanana

Caddie Daniel da Silvalla on merkittävä rooli Sanna Nuutisen pelistrategian rakentamisessa ja puttilinjojen tulkitsijanana

LADIES EUROPEAN TOUR

Cowan (6.) ja Simmermacher (12.)  mielivät LET:n pistelistalla viiden joukkoon ja tullevat tämän kisan jälkeen nostamaan sijoituksiaan merkittävästi. 
Pistelistalla aivan Sanna Nuutisen (2.) kannoilla oleva Stephanie Kyriacou (3.) on suomalaista kuusi lyöntiä edellä meneillään olevassa kisassa ja suurella todennäköisyydellä ohittaa tämän myös pisteissä ennen viimeistä kisaa, Tour Finalia.

Myös Pia Babnik (4.) on ennen viimeistä kierrosta peräti viisi lyöntiä Nuutista edellä. Nuutinen on vaarassa pudota LET:n pistelistalla toiselta sijalta perjantain jälkeen 1-3 sijaa vaaravyöhykkeeseen viimeistä kisaa ajatellen, jollei hän huomenna kykene kovaan kiriin.

Suomalaisten sijoitukset henkilökohtaisessa kilpailussa:

24. Sanna Nuutinen         (69-71,-4)
48. Elina Nummenpää     (69-74,-1)
48. Ursula Wikström        (73-70,-1)
48. Krista Bakker             (72-71,-1)

98. Tiia Koivisto               (75-75,+6)
98. Noora Komulainen     (75-75,+6)

 
Tulospalvelu

Etsi luettavaa