Hyppää sisältöön

Eilen oli raskas päivä, mutta tänään Samooja eteni kevyesti jatkoon

Kalle Samooja pääsi mukaan epäonnistuneiden lyöntien listalle

Kalle Samooja nosti upeasti osakkeitaan Alfred Dunhill Championshipissä.

Kalle Samooja valitteli eilisen kierroksen jälkeen, että päivä oli raskas, mutta oli kuitenkin optimistinen kierroksen jälkeen European Touriin kuuluvassa Alfred Dunhill Championshipissä.

”Viilataan vähän game plania par-viitosille ja kivutaan kohti kärkeä”, hän suunnitteli.

Suunnitelma piti sangen hyvin kutinsa, sillä Samooja paransi tulostaan eilisestä peräti kuudella lyönnillä ja on noussut tulosluettelossa peräti 41 sijaa ja on nyt jaetulla 22. sijalla. Samoojan yhteistulos kahden kierroksen jälkeen on -2 (74-68).

Tänään oli sitä peliä, mitä parhaimmillaan tällä kaudella on ollut.  Kyllä sinne pari virhettä mahtui joukkoon, mutta tällaisten esitysten jatkuessa nousua on luvassa viikonloppunakin, kuusi birdieä ja kaksi  
bogeya tehnyt Samooja kommentoi.

”Oli eiliseen verrattuna helpommat olosuhteet, joten näkyy varmasti  tuloksissa.”

Viikonloppuun peluri valmistautuu safarireissulla.

”Sinne olisi tarkoitus lähteä bongaamaan eläimiä. Leopardin näimmekin jo tiistaina, toivottavasti tänään nähdään leijona”, Samooja naurahti.

Kärkeen kuusi lyöntiä

Toinen kierros on vielä kesken, eivätkä kaikki pelaajat ole vielä lähteneet kierrokselle, joten Samoojan sijoitus tullee muuttumaan hieman vielä päivän mittaan.

Par 5 -reiät Samooja pelasi tänään yhden alle parin, kun eilen ne sujuivat yhden yli. Harmittavasti turkulainen päätti kierroksen bogiin. Kentän päätösreikä on noin 500 metriä pitkä par 5.

Kärkeen Samoojalla on matkaa kuusi lyöntiä ja kärkikymmenikköön kolme. Kisaa johtaa yhdysvaltain David Lipsky tuloksella -8.

Kilpailussa on mukana Samoojan lisäksi kolme muuta suomalaista. Tapio Pulkkasen kohtaloksi koituu cutista putoaminen, sillä hän ei onnistunut parantamaan tulostaan eilisestä päätyen tilanteeseen +6 (75-75). Kim Koivulla ja Mikko Ilosella on vielä kierros aikaa parantaa sijoitustaan.

Koivu on tällä hetkellä lyönnin päässä ennustetusta cut-rajasta (+2). Ilosen pitäisi pelata kuutosella alkava kierros kentällä, jonka viheriöt ovat aiheuttaneet pelaajille vaikeuksia. Miehet starttaavat iltapäivänä ryhmissä toiselle kierrokselle.

”Täällä on vaihdettu koko kentän ruohot vuosi sitten, eivätkä ne ole oikein asettuneet greeneillä. Puttaaminen on haastavaa, kun pallo ajelehtii siinä pinnassa”, Samooja kertoi eilen tiedotteessaan.

Tulospalvelu

European Tourin kilpailut näyttää suorana Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa