Hyppää sisältöön

Eikö se olekaan välineistä kiinni – alittuiko par, kun huippupelaaja haastettiin puolikkaalle kierrokselle puolikkaalla aloittelijan setillä?

Vuonna 2018 James Robinson karsi itsenä mukaan The Openiin. Tuoreella YouTube-videolla Rik Shiels haastoii hänet alittamaan parin yhdeksällä reiällä aloittelijan puolikkaalla setillä.

Normaalisti James Robinsonilla on bägissään 14 mailaa, joista jokainen on mitoitettu juuri hänen svingiinsä sopivaksi. Mutta miten entisellä tour-pelaajan kävi, kun hänelle annettiin kuusi aloittelijan mailaa? Onnistuiko mies alittamaan parin yhdeksällä reiällä.

Rick Shiels on opettava golfpro ja äärimmäisen suosittu golfvloggaaja, joka kuvaa YouTube-kanavallaan erilaisia hauskoja tempauksia golfin parissa. Miehen kanavalla on yli 1,5 miljoonaa tilaajaa.

Tuoreessa jaksossa mailojen varressa ei ollut kuitenkaan Shiels itse, vaan entinen tour-pelaaja James Robinson.

Videon juju oli seuraava: Shiels antoi Robinsonille vajaan satasen maksaneen puolikkaan setin ja haastoi tämän alittamaan kentän takaysin par-tuloksen aloittelijoiden mailoilla.

Aloittelijan setissä on tietysti regular-varret, kun normaalisti draiveja keskimäärin 114 mph:n mailanpäännopeudella takova Robinson käyttää mailoissaan ekstrastiffejä varsia.

Lisäksi mailoja oli normaalin 14 sijaan vain kuusi: draiveri, hybridi, rauta-6, rauta-8, pw ja putteri.

”Maila ei ole sellainen, jonka normaalisti valitsisin”, Robinson vastasi kohteliaasti hymyillen kysymykseen draiverista.

Robinson on erinomainen pelaaja. Hän on parhaimmillaan sijoittunut Challenge Tourin kisassa toiseksi ja ottanut pari voittoa satelliittikiertueella. Vuonna 2016 hän pelasi 16 kilpailua European Tourilla – tosin ilman mainittavaa menestystä.

Yksi huippuhetki kilpauralla oli pelaaminen The Open Championshipissä vuonna 2018. Carnoustiessa pelatussa turnauksessa hän putosi cutista.

Leikkimielellä haasteeseen lähtenyt Robinson lyö palloa todella puhtaan näköisellä svingillä.

Draiverilla hän svingaa regular-varrella rauhallisella rytmillä ja pääosin hyvin lopputuloksin. Lähestymisissä hän joutuu kuitenkin antamaan tasoitusta, kun mailoja käytössä vain rajallinen määrä. Sen sijaan halpisputteri oli Robinsonin hyppysissä kuumana.

”Tulen sairaaksi, hän on niin saakelin hyvä”, caddiena toiminut Shiels ylistää Robinsonia yhden pitkän, uponneen putin jälkeen.

Mutta miten haasteessa kävi? Ei pilata pilata videota tässä, vaan katso se, miten Robinsonin kävi alta näkyvältä videolta:

Etsi luettavaa