Hyppää sisältöön

Ei se tämän vaikeampaa ole, alastulojäljen paikkaaminen

Greenihaarukoita löytyy erilaisia ja tarvittaessa alastulojäljen voi paikata myös tiillä.

Mikäli pallon alastulojälkeä ei korjaa tai sen tekee huolimattomasti, viheriönurmella kestää näin keväisin pitkään toipua vauriosta.

Kun pallo lentää ilmassa viheriölle, siitä jää jälki viheriöön. Pehmeillä viheriöillä jälki saattaa jäädä myös chippilyönnistä, jos siinä on purevaa alakierrettä.

Erityisen tärkeää on paikata alastulojälki näin keväisin. Tämä johtuu siitä, että nurmipinnat ovat omaan palautumiskykyynsä nähden kohtuuttomalla kulutuksella. Sama koskee divottien paikkaamistaa.

Kun lukee eri kenttien Facebook-sivuja, aika moni pelaaja on jättänyt alastulojälkien paikkauksen ja divotien korjaamiseen väliin. Näillä laiminlyönneillä voi olla pitkäkestoisia seurauksia kentän kunton kannalta.

Ehkä talven aikana on päässyt unohtamaan, kuinka jäljet viheriöillä pitäisi korjata.Väärin korjaamalla voit aiheuttaa viheriölle hallaa, sillä ruohon juuret voivat vaurioitua.

Näin paikkaat pallon alastulojäljen

  • Kanna aina mukana kierroksella griinihaarukkaa. Tiilläkin jäljen paikkaaminen onnistuu.
  • Työnnä griinihaarukka alastulojäljen taakse noin 45 asteen kulmassa.
  • Työnnä maata kohti kuopan keskiosaa varovasti eri kohdista. Viheriön pinta voi olla sen jälkeen hieman kohollaan, joten taputtele lopuksi pinta tasaiseksi putterin pohjalla.
  • Älä koskaan nosta maata vaan työnnä sitä kohti keskiosaa! Jos nostat, nurmen juuret vaurioituvat ja se voi kuolla.
  • Tasoita jälki lopuksi esimerkiksi putterin lavalla varovasti painaen.
  • Korjaa samalla vaivalla toinenkin alastulojälki.

Etsi luettavaa