Hyppää sisältöön

Ei kai taas! Golfklubit murtosarjan kohteena Itä-Suomessa

Imatran Golfin klubitalolta lähti matkaan käteistä

Golfkenttien klubitalot olivat murtovarkaiden kohteina torstain ja perjantain välisenä yönä. Varkaat eivät olleet viinaan meneviä, ainoastaan käteinen kelpasi.

IMATRAN GOLF pysyy otsikoissa ilman, että kentällä olisi tehty hole in oneja tai muita merkittäviä golfillisia asioita. Ensin maanantaina uutisoimme fatbike-yrittäjästä, joka kävi toteuttamassa mauttoman markkinointitempauksen kentän viheriöllä

Ei aikaakaan, kun Imatralla saadaan taas ihmetellä maailman menoa. Kentän toimitusjohtaja Turkka Ollilainen päivitti aamulla Imatran Golfin Facebook -sivulle infon, että klubille on murtauduttu yön aikana. Imatran Golfin klubilta oli kelvannut vain käteinen raha, kaikki muu jäi koskemattomaksi. 

 

MURTOVARKAAT VIERAILIVAT samana yönä myös lappeenrantalaisessa Viipuri Golfissa, jossa toimitusjohtaja Kari Kalinin tietojen mukaan ei ole ennen käynyt murtovarkaita. Asiaan oli kuitenkin varauduttu, joten pitkäkyntiset jäivät tällä kertaa ilman saalista. 

”Meillä kaikki vähät käteiset oli kassakaapissa ja siihen ei oltu kajottu. Ensisilmäyksellä mitään ei ole viety. Tupakkaa meillä ei edes myydä, mutta myös lasikaapissa olleet konjakkipullot ja muut viinat oli jätetty paikalleen”, Kalin hämmästelee. 

Toimitusjohtaja Kalin sai tiedon murrosta noin yhden aikaan yöllä ja oli itse paikalla noin puoli kaksi. 

”Oven lasin kautta olivat tulleet sisään. Siinä on vielä jonkinlainen turvalasi, jonka olivat ilmeisesti potkineet sisään. Poliisi tarkastelee valvontakameran nauhoja, josta yritetään selvittää tekijää”, Viipurin golfin toimitusjohtaja kertoo. 

 

KOLMAS MURRON kohteeksi joutunut golfkenttä oli Holiday Club Saimaa, joka sijaitsee Lappeenrannan Rauhassa, lähellä Imatran keskustaa. Tilanne kentällä oli hyvin samankaltainen kuin Viipuri Golfissa. Epäillään, että jokaiselle kolmelle kentälle on  murtautunut sama tai samat tekijät. 

”Rahat oli kassakaapissa, ainoat varat mitä he saivat matkaan oli kahvilassa olleet juomarahat. Noin parikymppiä siitä lähti. Viinat tai muut hyödykkeet eivät kiinnostaneet varkaita”, Jukka Roilas kertoo Holiday Clubista. 

Golfklubit ovat olleet tänä vuonna aiemminkin murtovarkaiden kohteina. 

Ajomatka kenttien välillä on noin puolisen tuntia. Jokaisesta paikasta varkaat ehtivät poistua ennen vartijoiden saapumista. Poliisi pyrkii löytämään tekijöitä valvontakameroiden avulla. 

 

 

 

Etsi luettavaa