Hyppää sisältöön

Eemil Alajärvi ja Emmi Jalkanen voittoihin Audi Finnish PGA Golf Tourin finaalissa

Eemil Alajärvi pääsee pian näyttämään taitojaan myös Kiinaan

Aurinko Golf Naantalin Eemil Alajärvi ja Nokia River Golfin Emmi Jalkanen pääsivät juhlimaan Vierumäellä pelatun kisan ykköstiloja. Jalkanen voitti Tourin kokonaiskisan, miesten paras oli Sami Välimäki.

Finaalikilpailun päätöspäivän aamulla näytti vahvasti siltä, että vesisade tulisi sotkemaan pelejä pahemman kerran, mutta pelaajien ja järjestäjien onneksi vesisade pysyi aisoissa, eikä ikäviä sadekeskeytyksiä tarvittu.

Sunnuntaihin lähdettiin Alex Hietalan ja Erik Myllymäen johdosta, mutta lyönnin heidän takaansa startannut Alajärvi pelasi päätöskierroksella vastustamattoman kovan 67 (-5) lyönnin kierroksen, joka siivitti hänet voittoon. Eroa kakkossijaa jakaneisiin Hietalaan ja Myllymäkeen jäi kaksi lyöntiä. Alajärvi ja Hietala pelaavat vielä amatööristatuksella, joten ammattilaisten ykkösrahat, 2650 euroa, matkasivat Myllymäen mukana Nokia River Golfiin.

Miesten kärkiviisikkoon ylsivät myös Niclas Hellberg (-7) ja Joonas Granberg (-6).

Uransa ensimmäisen Audi Finnish PGA Golf Tourin voiton ottanut Alajärvi oli todella tyytyväinen peliesityksiinsä Vierumäellä. Timo Karvisen valmennettaviin kuuluva Alajärvi pelaa tällä hetkellä suurella itseluottamuksella.

”Minulla oli hyvää lyömistä koko kilpailun ajan. Ensimmäisenä päivänä en missannut yhtään greeniä, eilen missasin kolme ja tänään kolme, eli hyvässä kunnossa oli peli. Putin kanssa oli välillä vähän tuskaista, mutta hyvä lyöminen tuottaa tulosta”, 19-vuotias Alajärvi kertoi.

Tällä kaudella jo sekä Itävallan että Suomen avoimet amatöörimestaruudet voittanut Alajärvi suuntaa katseensa seuraavaksi ylioppilaskirjoituksiin. Myöhemmin syksyllä odottaa varusmiespalvelus, johon sisältyy myös mieluisa ulkomaankomennus.

”Lähden Honkalan (Matias) kanssa Kiinaan sotilaiden MM-kisoihin”, Alajärvi sanoi.

Naisten kilpailussa Emmi Jalkanen (+1) ja Aada Rissanen (+3) kävivät tiukan taistelun kilpailun ykköspaikasta. Rissasen tuloskorttiin merkattiin sunnuntain kierroksella kahden birdien ja neljän bogeyn lisäksi myös yksi harmittava triplabogey, joka oli lopulta kohtalokas. Eroa naisten välille jäi lopulta kaksi lyöntiä.

Emmi Jalkasen FT-kausi päättyi Vierumäen kisan ja Tourin ykköstiloihin

Emmi Jalkasen FT-kausi päättyi Vierumäen kisan ja Tourin ykköstiloihin

Juha Hakulinen

”Tänään mentiin ihan nainen naista vastaan, oli todella tiukkaa. Molemmat teimme muutamia virheitä, mutta minä sain lopussa muutaman tärkeän putin sisään, jotka auttoivat voittoon”, Jalkanen summasi.

Kauden kaksi viimeistä osakilpailua voittanut Jalkanen voitti myös Audi Finnish PGA Golf Tourin naisten kokonaiskilpailun. Vaikean alkukauden jälkeen se tuntui hänestä todella mukavalta.

”Kyllä tämä kokonaisvoitto vähän yllätyksenä tuli. Lyöminen alkoi loppukaudesta olla sillä tasolla, että sillä pystyi tekemään tulosta. Ja nyt peli on niin hyvää, että yli parin menevät kierrokset harmittavat. Golf on kivaa, ja itseluottamus on tällä hetkellä kovalla tasolla”, Jalkanen sanoi.

Naisten kilpailun kolmatta sijaa jakoivat Karina Kukkonen ja Matilda Svahn (+10). Ellinoora Moisio (+12) sijoittui viidenneksi.

Toukokuussa käynnistynyt Audi Finnish PGA Golf Tour -kausi päättyi tähän. Syyskuun lopussa pelataan vielä karsintakilpailu, jossa on jaossa osallistumisoikeuksia ensi kauden kiertueelle.

Etsi luettavaa