Hyppää sisältöön

Edellisestä englantilaisvoittajasta kulunut peräti 26 vuotta – nyt englantilaisia voittajakandidaatteja löytyy useita

Nick Faldo saavutti voitti ensimmäisen majorinsa 1987 Muirfieldissa

The Open Championship alkaa huomenna, ja pitkästä aikaa englantilaisella pelaajalla on oivallinen mahdollisuus voittaa arvostettu turnaus.

MUISTATKO KUKA on edellinen englantilainen The Open -voittaja? Ei haittaa, vaikka et muistaisikaan, sillä Nick Faldon voitosta Muirfieldissä on kulunut jo pitkä tovi. Faldo voitti kisan nimittäin vuonna 1992 eli yli neljännesvuosisata sitten. 

Tänä vuonna usealla englantilaisella on mahdollisuus voittaa kauden kolmas major-turnaus. Suurimman suosikit ovat tietenkin maailmanlistalla kymmenen parhaan pelaajan joukosta löytyvät Justin Rose (3.) ja Tommy Fleetwood (10:s).

Kun Roselta kysyttiin asiasta kilpailun alla lehdistötilaisuudessa, hän ei ottanut siitä mitään paineita.

”Luonnollisesti englantilaisille pelaajille on ollut pitkä hedelmätön jakso. En ole kuitenkin taikauskoinen, vaan minusta tuntuu, että pelini on nyt hyvässä pisteessä”, Rose sanoi toimittajien edessä.

”Olen pelannut hyvin ja luonut toistuvasti mahdollisuuksia voittaa. Se on ainoastaan kiinni, ei mistään tilastoista tai ennätyksistä. Kyse on siitä, että pelaan tällä viikolla tätä kenttää ja luon itselleni mahdollisuuden voittaa kisan”, Rose filosofoi.

Rose ei myöskään myöntänyt, että suuret odotukset loisivat hänelle ylitsepääsemättömiä paineita. ”Kun pelaat tällä tasolla, se on asia, jonka kanssa pitää tulla toimeen. En koe sitä ongelmaksi”, hän sanoi.

 

 

ROSEN LISÄKSI englantilaisten odottavat paljon myös Tommy Fleetwoodilta, joka sijoittoi US Openissa reilu kuukausi sitten upeasti toiseksi. Lisäksi liehutukka pitää hallussaan Carnoustien kenttäennätystä.

Ei kenttäennätyksestä haittaakaan ole, mutta haaste on nyt täysin erilainen kuin normaalisti”, Fleetwood sanoi viitaten kentän major-viritykseen.

Fleetwoodin kenttäennätys on 63 lyöntiä eli yhdeksän alle parin.

 

KISAN ENGLANTILAINEN musta hevonen on Tyrrell Hatton, joka majailee kilpailun alla maailmanlistalla sijalla 23.  Hatton on links-golfin erikoismies, onhan hän vienyt joka syksy pelattavan Dunhill Links -kilpailun kahtena viime vuotena. Kilpailu pelataan joka vuosi kolmella eri links-kentällä. Yksi niistä on tämänvuotinen The Open -kenttä Carnoustie.

The Openissa Hattonin paras sijoituksensa on viides ja reilu kuukausi sitten hän sijoittui US Openissa hienosti kuudenneksi, joten kuumakallena tunnettu Hatton voi pelata jopa voitosta.

Myös Paul Caseyllä on sanansa sanottavaan kisassa. Casey pelaa pääosin PGA Tourilla, ja 40-vuotiaalla alkaa olla viimeiset vuodet ottaa uran ensimmäinen major-voitto. Kuntopuntari osoittaa ylöspäin, sillä neljästä viime kisastaan hänellä on hyviä sijoituksia.

Muutama viikko sitten Travellers Championshipissä Casey sijoittui toiseksi. Sen jälkeen hän ei ole kisaillut, vaan valmistautunut The Openiin. 

 

MYÖS NÄITÄ pelaajia kannattaa pitää silmällä kisan aikana: Ian Poulter, Matthew Fitzpatrick ja Lee Westwood kannattaa pitää silmällä kisan aikana.

Kokeneella Westwoodilla on kolme kakkos- ja kolmostilaa majoreista. The Openissa Westwood on parhaimmillaan sijoittunut toiseksi.

Fitzpatrick on puolestaan nuori lupaus, mutta 23-vuotias ei ole vielä näyttänyt kynsiään kunnolla majoreissa. Kolminkertaisella European Tour -voittajalla riittää potentiaalia, mutta kestääkö pää tällä kertaa major-kisan paineita.

Poulter puolestaan tuntuu ylittävän itsensä usein tiukan paikan tullen ja on pelannut mainiosti neljä viimeistä major-kisaansa. Jos Poulter pääsee heti kisan alusta asti vauhtiin, kysymys kuuluu, hyytyykö tahti viikonloppuna.

Kilpailun näyttää suorana lähetyksenä ja suomenkielisellä selostuksella Viasat ja Viaplay.

 

Etsi luettavaa