Hyppää sisältöön

Eagle Tapio Pulkkasen ilonaiheena Tukholmassa: ”Putteri oli pakkasessa”

Tapio Pulkkasen peli kulki, mutta viheriöllä tuli lunta tupaan. Neljännelle kierrokselle hän lähtee sijaluvulta 16. Kuva: Getty Images

Tapio Pulkkanen (68-70-70,-8) teki näyttävän eaglen par-viitosella ja säilytti näköyhteyden kärkipäähän, vaikka puttipeli jätti Volvo Car Scandinavian Mixed -kilpailussa lauantaina melkoisesti jossiteltavaa. Hattu-Tapiolla on neljä lyöntiä matkaa neljänteen sijaan.

Tapio Pulkkasen tuloskortti oli lauantaina LET:n ja DP World Tourin yhteiskilpailussa täysin toisesta ääripäästä kuin toisella kierroksella.

Birdejä syntyi nopean kierroksen (3h 45 min) aikana vain yksi, ainoa bogi tuli kolmen putin kautta.

Perjantaina hän tehtaili seitsemän birdieä ja viisi bogia.

Lauantain huippuhetki tuli kentän 15:lla (par-5), jolla Hattu-Tapio pääsi lyömään lähestymisensä 176 metrin matkalta veden yli viheriölle 1,5 metrin päähän ja upotti putin.

Pisin upotus reilun kahden metrin matkalta

Paikkoja birdeille oli läpi kierroksen runsaasti. Putteri ei kuitenkaan ollut lämpimänä.

Keskipitkiltä tai pitkiltä matkoilta ei uponnut kertaakaan. Alle kolmen metrin mitoilta reikiin osuminen oli työlästä.

Pulkkanen upotti kolme kertaa 1,5- 2,5 metrin matkoilta, mutta missasi vastaavasti viidesti 0,8- 3 metrin mitoilta.

”Tiiltä griinille oli vakaata menoa. Luuta (putteri) oli kyllä pakkasessa, mutta lopussa sain silläkin vähän juonesta kiinni.”

”Sunnuntaina putit säkkiin, niin alhaisen kierroksen mahdollisuus on olemassa”, Pulkkanen summaili päiväänsä ja suunnitelmaa finaalikierrokselle.

Kierroksen kovimmat tulokset olivat seitsemän lyöntiä Pulkkasta parempia. Ryo Hisatsune (-9), sekä Anne Van Damme (-9) tekivät vahvat nousut kohden kärkeä.

Whitnalen tuplat pitivät kisan voitosta hengissä

Kilpailun kärjessä kuuden lyönnin marginaalilla ollut Dale Whitnale sortui ulosmenossa kisan ensimmäiseen bogiinsa, yhdeksiköllä myös tuplaan.

Englantilainen teki kuitenkin hyvään tahtiin birdejä (7), ja piti lähimmät uhkaajansa 16:lle asti turvallisen matkan päässä.

Veteen suuntautunut avaus par-kolmosella tuotti päivän toisen tuplan, joka avasi portteja lähimmille haastajille.

Whitnellin (-1) johto kutistui neljään lyöntiin. Pelikaverikseen hän saa lauantain tavoin Saksan Yannik Paulin (-15), Skotlannin Marc Warren on kolmantena (-13) ennen Anne Van Dammea (-12).

Pulkkanen (-8) jakaa sijalukua 16.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa