Hyppää sisältöön

Eagle pelasti Tapio Pulkkasen päivän: ”Kirittävää jäi, sunnuntaina kaikki on mahdollista”

Tapio Pulkkasen eagle tuli kreivin aikaan viiden reiän heikon jakson päätyttyä..

Hattu-Tapion eagle 17:lla nosti kotkalaisen 21:ksi viiden reiän synkän jakson jälkeen. Sami Välimäen sijoitus on 44. Laurie Canter on kolmen lyönnin karkumatkalla

Valderramassa pelattiin lauantaina lukuisia huipputuloksia. Kovimman nousun teki tuloksella 64,-7  kolmanneksi noussut David Lipsky (-3), jonka edellä tuloslistalla ovat vain perjantaina tähti Laurie Canter (-7) sekä hänen maanmiehensä Matt Fitzpatrick (-4).

Alle parin yhteistuloksessa on kymmenkunta pelaajaa, mutta ei suomalaisia.

Tapio Pulkkkanen oli 11:n jälkeen kierrostaan parissa ja yhteensä yksi alle. Tämän jälkeen tuli synkkä vaihe, viiteen reikään kolme bogia, par ja loppuun tupla. Pulkkanen putosi jakamaan sijalukua 44:s ennen kahta viimeistä.
Kotkalainen sai putkensa poikkaistua ja teki 17:lla toisen tämän reiän päivän eageleista.
”17:s pelattiin vähän vastatuuleen. Draivin jälkeen matkaa oli 233 metriä. Siitä rautakakkonen kolmeen metriin ja putti koteloon. Oli hieno fiilis tehdä se ison yleisön edessä.”
”Päivä oli erittäin haastava. Takalenkillä missasin monta viheriötä, lähipelissä kädet eivät tänään riittäneet parien pelastamiseen”, hän harmitteli

Viimeisellä korttiin merkattiin par, tuloksin 71-70-74,+2 Pulkkanen on tuloslistalla kierroksen päätyttyä 21. Eroa kisaa johtaavaan Laurie Canteriin on yhdeksän lyöntiä, kymmenenteeen sijaan vain kaksi lyöntiä.
”Sunnuntaille häi paljon kirittävää, mutta Valderramassa kaikki on mahdollista”, Pulkkanen muistutti myös itseään.

Tuloksessa +2 on peräti 14 pelaajaa. Pulkkanen ”pääsee” näistä heikoimman kolmannen kierroksensa johdosta ensimmäisenä ulos, joten kenttä on tuoreempi ja viheriöt ehkä rahtusen pelattavampia kuin hänen takaa-ajamillaan pelaajillla

Sami Välimäki (72-72-73,+4) otti tuloslistalla yhden lyönnin ja 18 sijaa taaksepäin. Kahteen aiempaan päivään verrattuna birdiemäärä (2) pysyi samana, bogeja (4) tuli yksi lisää. Kaikki parista poikkeavat tulokset hän kirjasis kierroksen keskivaiheilla väylillä 7-12. Alkuun ja loppuun kuusi paria. 
Välimäelläkin on sunnuntaina varmasti iso motiivi ottaa askelia tuloslistalla ylöspäin.
 

Avautuuko Laurie Canterin voittotili Valderramassa?

Laurie Canterilla on kahden viimeisen kauden aikana kolmen kakkostilan lisäksi vahvoja esityksiä isoistakin kisoista. Joko on voiton aika?

Laurie Canterilla on kahden viimeisen kauden aikana kolmen kakkostilan lisäksi vahvoja esityksiä isoistakin kisoista. Joko on voiton aika?

GETTY IMAGES

Englannin Laurie Canter oli tehdä jättiyllätyksen syyskuussa pelatussa BMW PGA Championshipissa Lontoon kupeessa Wentworthissa. Kisaa johtanut ja kärkiryhmässä pelannut britti sekosi kuitenkin askelissaan jääden lopulta toiseksi. Kakkostilat hänellä on kaudelta 2020 Italiasta ja Portugalista, neljäs sija Dubai Desert Classicista 2021, sekä viides sija Dubain kauden päätöskisasta 2020 Sami Välimäen kanssa jaettuna.

Mutta, mutta. Ykköstiloja ei ole sellaisista kisoista 11:n ammattilaiskauden aikana sellaisista kisoista, jotka maailmanlistaan lasketaan. Amatöörinä Canter osasi voittaa, plakkarissa on Etelä-Afrikan ja Espanjan amatöörimestaruudet.
Näytöt tältä ja edellisvuodelta ovat niin kovia, ettei debyyttivoitto olisi sunnuntaina suurikaan yllätys. Vaan kestääkö kantti kentällä, joka on ottanut niin monta kertaa uhreja viimeisenä päivänä. 
Pelikaveriksi tulee ainakin Matt Fitzpatrick, jolla on ET:lta useita voittoja, mutta PGA Tour on ollut ylittämätön seinä.

Sunnuntaina voidaan toki nähdä valtavia nousuja kärkikymmenikön takaakin. Canter oli perjantaina (65,-6) ylivoimainen, samoin David Lipsky lauantaina (64,-7)

  • Sami Välimäen starttiaika on 11.00. Pelikavereiksi tulevat Joost Luiten ja Gonzalo Fernandez–Castano
  • Tapio Pulkkasta (11.44) kirittävät voittoa puolustava John Catlin sekä Raphael Jacquelin, jolle kilpailu on ET:lla jo 661:s.

Elisa Viiihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät neljännnen päivän suorana 14.30-19.30

Tulospalvelu

Etsi luettavaa