Hyppää sisältöön

Eagle nosti Pulkkasen mukaan taisteluun: Kuusi reikää aikaa napata paikka The Openiin

Tapio Pulkkanen voi vielä nousta The Openiin kisan päätteeksi

Tapio Pulkkanen omaa vielä mahdollisuuden nousta mukaan The Open Championshipiin Johannesburgissa. Haaveet näyttivät hetken jo menneiltä, kunnes korttiin lennähti kotka takaysin alussa!

Johannesburgissa käydään parhaillaan kiihkeää taistelua kolmesta paikasta The Openiin. Kilpailun voitto näyttää jo ratkenneen, sillä Louis Oosthuizen on karannut jo viiden lyönnin johtoon kun jäljellä on kahdeksan reikää. 

Sen sijaan kolme paikkaa The Openiin ovat vielä täysin auki! Oosthuizenia ei lasketa näiden kolmen paikan joukkoon, sillä hänellä on entisenä voittajana jo varma paikka kisaan. Kärjessä on tasaista, sillä tuloksissa -9 – -11 on peräti 13 pelaajaa. 

Tapio Pulkkanen tarvitsee kovan lopetuksen kierrokseensa. Hän on viimeistä päivää ennen viimeistä kolmannesta tuloksessa -2 ja kokonaistuloksessa -9. Se oikeuttaa jaettuun yhdeksänteen sijaan. Jaettuun toiseen sijaan on matkaa vain kaksi lyöntiä. 

Kun tilanne tullee olemaan se, että samassa tuloksessa on monta pelaajaa, ratkaistaan paremmuus maailmanlistasijoituksen perusteella. Pulkkanen jättää omalla sijallaan 251 suurimman osan muista pelaajista taakseen. Toisaalta muun muassa Branden Gracen tai Charl Schwartzelin kanssa tasatuloksessa eteläafrikkalaisilla on etulyöntiasema. 

Väylälle 13 Pulkkanen on tehnyt parin. Näyttää siltä, että viimeiset viisi reikää on pakko pelata vähintään kaksi, mielellään kolme alle, jotta paikka The Openiin voisi olla tosiasia! 

Kisaa voi seurata suorana lähetyksenä Viasat Golfin ja Viaplayn kanavilta! 

Etsi luettavaa