Hyppää sisältöön

Eagle antoi Sami Välimäelle siivet The Openissa – Brian Harman omilla luvuillaan Royal Liverpoolissa

Sami Välimäki (vas.) taistelee paikasta viikonlopun kierroksille, joista ensimmäiselle Brian Harman (vas.) lähtee selvästä johtoasemasta. KUVA: GETTY IMAGES

USA:n kokeneelle vasurille Brian Harmanille (-10) on haussa kirittäjä lauantaiksi. Sami Välimäki (+3) nousi takaisin taisteluun cutin selvittämisestä upotettuaan kentän viidennellä eagle-putin yli 16 metrin matkalta. Kalle Samooja (+6) karsiutuu.

Kalle Samooja (72-76,+6) tulee karsiutumaan The Openin kahdelta viimeiseltä kierrokselta kolmen lyönnin marginaalilla.

Samooja putosi rajan taakse perjantain kierroksen viidellä ensimmäisellä reiällä, jotka hän pelasi viisi yli parin.

Sisääntulon alussa tekemänsä kaksi birdieä eivät kantaneet, kun väylillä 14 ja 16 korttiin merkittiin bogi ja kierroksen toinen tupla.

36-vuotias Brian Harman on kiertänyt PGA Tourilla ja majoreissa varsin hyvällä menestyksellä, voittanutkin kahdesti pääkiertueella.
Vasuri johti vuoden 2017 U.S.Openia ennen finaalikierrosta, mutta hyytyi Brooks Koepkan kirin edessä neljän lyönnin päähän jaetulle kakkostilalle.

Edelliskaudella Harman koputteli ovelle The Openissa, jossa sijoitukseksi tuli kuudes.

Varsinaisen myrskyn hän on jo synnyttänyt Royal Liverpoool Golf Clubilla tuloksillaan (67-65,-10) meneillään olevassa majorissa.

Kun toinen kierros on vielä melkoisella osalla pelaajista kesken, on Harmanilla marginaalia seuraavaksi parhaaseen 36 reikää pelanneeseen peräti seitsemän lyöntiä.

Harman on Strokes Gained -tilastossa reilusti plussalla kaikilla pelin osa-alueilla.

Putteri käy kuumana

Viheriöillä hän on kuitenkin aivan omissa sfääreissään, plussaa on keskivertoputtaajaan kertynyt kahdella kierroksella +8.35 lyöntiä!

Tilastoja avaavat seuraavat faktat:

  • kahden kierroksen aikana Harman on upottanut putteja yhteensä 79,2 metrin matkalta
  • upotettujen puttien keskimitta on 2,2 metriä
  • pisin upottamansa putti on kuitenkin vain 9,6 metrin mittainen
  • Harman ei ole ottanut yhtään kolmen putin viheriötä

Perjantai-illan viimeisinä tunteina oleellinen kysymys onkin, ohittaako joku tai useampi toista sijaa hallussaan pitävät Min Woo Leen (3) ja Shubhankar Sharman (-3).

Vahvaksi ehdokkaaksi on noussut Tommy Fleetwood (-6) joka parin bogin jälkeen on saanut palikat ojennukseen ja tehnyt kolme birdieä.

Brian Harmanin paineistajan paikka on erittäin haluttu, ja englantilaisyleisölle Fleetwood siihen rooliin luonnollinen ykköstoive.

Kotka antoi siivet Välimäelle

Sami Välimäki lähti toiselle kierrokselleen viimeisessä kolmikossa klo 18.16.

Ensimmäisellä reiällä tekemänsä bogeyn jälkeen toiveet Välimäen paikasta viikonlopun kierroksilla putosivat jo varsin pieniksi.

Välimäki ei murtunut, vaan teki birdien kolmoselle, sekä eaglen viidennellä (par-5) viheriöllä, jonne löi monen muun pelaajan tavoin toisen lyöntinsä.

Kun eagle-putti upposi 16,2 metrin matkalta, oli Nokia River Golfin tähden tuuletus tunteita täynnä.

Kolmella seuraavalla hän teki parit, ollen ennen kymmentä viimeistä tuloksessa +3.

Se on myös viimeinen tulos jolla varmasti saa paikan niiden 70+ pelaajan joukossa jotka jatkavat pelejään.

Välimäen tavoin tuloksessa +3 olivat viimeisiä reikiä pelatessaan maailmanlistan ykkönen Scottie Scheffler, The Openin hallitseva mestari Cameron Smith, Bryson DeChambeau sekä Robert MacIntyre.

The Openin kauden 2021 voittaja Collin Morikawa (+4) on karsiutumassa, samoin vuoden 2019 sankari, Shane Lowry (+5/14 reikää.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa