Hyppää sisältöön

Eagle 18:lla kruunasi Sami Välimäen hurjan kirin: ”Hieno onnistuminen pään lahoamisen jälkeen”

Sami Välimäki epäonnistui Skotlannin kisan tavoin lauantaina. Sunnuntaina hän pelasi jäätävän hyvän kierroksen

Sami Välimäki (72-67-74-66,-9) sisuuntui kolmannen kierroksen heikosta jaksostaan ja pelasi yhden kauden parhaista kierroksistaan BMW PGA Championshipissa.

Sami Välimäen kilpailu Wentworthissa päättyi tyylikkäimmällä mahdollisella tavalla. Hän lähti kierrokselleen sijaluvulta 31 ja oli ennen viimeistä reikää jo noussut viiden birdien ja yhden bogeyn myötä toistakymmentä sijaa.

Paras oli kuitenkin vielä edessä viimeisellä väylällä, Wentworthin legendaarisella 18:lla.

”Löin par-viitosella täydellisen draivin 180 metrin päähän lipusta. Sen lähemmäs ei käytännössä väylällä voi yltää. Rautakuutonen siitä 4-5 metrin päähän ja putti sisään. Tuntui tietty hyvältä”, Välimäki kertoi tuoreeltaan kierroksensa jälkeen.

Tulos 66 oli kahdeksan lyöntiä parempi kuin lauantaina. Sami Välimäki oli pian kierroksensa jälkeen tuloslistalla jaetulla kymmenennellä sijalla.

Sijoitus tullee putoamaan jonkin verran, mutta kokonaisuutena saavutus lämmitti 22-vuotiasta Tourin tulokasta.

”Tänään löin tiiltä oikein hyvin. Oli pari heikompaakin, mutta ne seivasin tyylikkääsi. Päivän ainoa bogey tuli kolmen putin kautta. Toinen ja neljäs päivä olivat mainioita, torstain ja etenkin lauantain osalta jäi harmittamaan”, hän analysoi.

Kilpailua kolmen kierroksen jälkeen johtanut Tyrrell Hatton karkasi lopulta voittoon, vaikka Ranskan Victor Perez käväisi hetken aikaa jakamassa johtopaikkaa.

Pallo hävisi, pää lahosi

Lauantain kierroksen jälkeen Sami Välimäki kulki syvissä vesissä. Viiden reiän jäkeen hän oli kolme alle. Kuudennella tuli korttiin tupla pallon hävittyä.

”Siinä kohdassa pää lahosi, enkä saanut negatiivista kierrettä poikki. Energia meni turhaan valittamiseen, tämä pilasi myös 12 viimeistä reikää”, Välimäki myönsi. 

Hän hävisi pelikaverilleen Tommy Fleetwoodille viimeisen 13 reiän aikana yhdeksän lyöntiä…

”Illan aikana sain ajatukset taas kasaan, ja hyvän valmistautumisen sunnuntaille. Onnistuminen tämä tietysti kokonaisuutena oli”, hän jatkoi.

Kilpailu on vielä kesken. Paras suomalaissijoitus Wentworthissa on toistaiseksi Mikko Ilosen 12. sija vuodelta 2013. 

Seuraavat kilpailut Kyproksella

Sami Välimäki pitää kisoista parin viikon tauon ja suuntaa seuraavaksi Kyprokselle Aphrodite Hills Resortissa pelattaviin kahteen kilpailuun lokakuun toisella puoliskolla. Kausi huipentuu Dubaissa käytävään  DP World Tour Championshipiin, johon pääsee listan 50 parasta.

Hän säilyttänee 15. sijansa Race to Dubai -listalla. Palkintorahaa Välimäki kuittaa noin 80 000 – 90 000 euroa riippuen lopullisesta sijoituksesta.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V Sport -kanavalta

Etsi luettavaa