Dustin Johnsonille ennätyksellinen palkintopotti – 30 miljoonaa dollaria seitsemässä kilpailussa

Dustin Johnson on valintansa tehtyään pelannut reilun neljän kuukauden aikana vain yhdeksän kilpailua, joista kaksi on majoreita, muut LIV Golfin tapahtumia. KUVA: GETTY IMAGES

Dustin Johnson oli LIV Golfin ylivoimaisesti menestynein pelaaja voittamalla yhden henkilökohtaisen kisan ja sijottumalla kuudesti kahdeksan ensimmäisen joukkoon. Johnsonin kipparoima kvartetti voitti myös neljä joukkuekisaa seitsemästä.

LIV Golfin viimeinen henkilökohtaisen sarjan sisältänyt kilpailu käytiin viikonloppuna kiertuetta rahoittavan Saudi-Arabian pääkaupaupungissa Jeddahissa.

Brooks Koepkan voitto varmistui kolmannella uusintareiällä, jossa Peter Uihlein löi viheriöbunkkerista veteen.
KUVA: GETTY IMAGES

Voiton vei Brooks Koepka, joka kukisti hyvän ystävänsä ja entisen kämppiksensä Peter Uihleinin kolmannella uusintareiällä.

Parivaljakko kuului samaan kvartettiin, joka voitti ylivoimaisesti joukkuekisan.

Koepka ansaitsee tuplavoitostaan 4,75 miljoonaa dollaria, Uihleinin uusintappion aiheuttamaa harmitusta lievittää 2,875 miljoonan ansiot kolmen päivän aherruksesta.

Dustin Johnson omassa luokassaan

Dustin Johnson vastasi ennen LIV Golfin kahdeksan kisan kiertueen käynnistymistä kilpailujensa määrään liittyen viideohaaastattelussa kieli poskella, mutta tosissaan seuraavasti:

”Haluan pelata jatkossa aiempaa vähemmän, en enempää.”

Johnson on antanut mailojensa puhua LIV Golfin käynnistyttyä kesäkuun toisena viikonloppuna Lontoossa yhteensä yhdeksässä tapahtumassa.

Kaksi näistä on majoreita.

US Openissa Johnson oli 24:s, The Openissa kuudes.

Uuden yhteistyökumppaninsa LIV Golfin seitsemässä kisassa Johnson on ollut ylivertaisen kova saavutuksiltaan.

Kuudessa kilpailussa seitsemästä hän kilpaili viimeisenä päivänä kärkisijoista, usein voitosta.

Ainoaksi jäänyt voitto tuli neljännellä yrittämällä Bostonin kilpailussa. Saldoa koristaa lisäksi kaksi kolmatta sijaa, yksi neljäs, kuudes ja kahdeksas sija. Bangkokissa hän jäi ainoan kerran kärkikymmenikön ulkopuolelle, ollen kuitenkin tuloslistan ensimmäisessä kolmanneksessa 48 pelaajan joukossa.

Joukkuekilpailuissa nelikko Dustin Johnson, Patrick Reed, Talor Gooch ja Pat Perez ylsi neljästi voittoon. Johnsonin kipparoima tiimi oli kolmessa muussa kilpailussa tuloslistan ensimmäisellä puoliskolla sijoilla 4-6.

Näistä muodostuu 30,7 miljoonan dollarin palkintopotti

Johnsonin tulot ovat luonnollisesti ennätyksellisiä kilpagolfin historiassa. Alla listattujen saavutusten lisäksi Dustin Johnson voitti ylivoimaisesti koko kauden yhdistetyn pistelistan. Tästä hän saa bonuksena 18 miljoonaa dollaria.

Kilpailutuloksetsijoitus palkintosumma dollareinajoukkuekisapalkintosumma dollareina
7 kilpailua21 kierrosta, -63ka. sijoitus: 5,8

Kutakin 54-reiän kilpailua kohden Johnson ansaitsi lähes 4,4 miljoonaa dollaria, kierrosta kohden 1,47 miljoonaa taalaa.

Johnsonin arvellaan yleisesti saaneen yli 100 miljoonan sopimuspalkkion pelaamisesta LIV Golfin kisoissa. Tätä suurempi korvaus on samojen arvelujen mukaan maksettu allekirjoituksesta vain Phil MIckelsonille.

Joukkuekisa Miamissa päättää kauden

LIV Golfin kahdeksas kilpaillu Team Championship pelataan Trump National Doral Miamin Blue Monster -kentällä.

Pelaajien määrä on 48, joukkueita on pudotuspeleissä 12.

Dustin Johnsonin johtama 4 Aces GC pääsee suoraan välieriin. Palkintopotissa on peräti 50 miljoonaa taalaa, josta voittaneen joukkueen osuus on pelaajaa kohden neljä miljoonaa.