Hyppää sisältöön

Dustin Johnson tavoittelee ensimmäistä voittoaan kotiosavaltiossaan: ”Olen missannut lyöntejä oikeille puolille väyliä ja lippuja”

Dustin Johnsonilta puuttuu PGA Tourin voitto kalenterivuodelta 2021

Seitsemän viimeistä kisaansa täydellisesti vihkoon pelanneen edellä Etelä-Carolinassa on karsiutumisputkessa pitkään vaeltanut Chesson Hadley.

PGA Tourin kisaa pelataan Ridgelandissa, Congaree Golf Clubilla, joka on noussut Golf Digestin uusien kenttien listalla kärkipäähän USA:ssa. Kilpailu korvaa koronapandemian takia peruutetun Canadian Openin.

Kärjessä on kahden kierroksen jälkeen todellinen yllätysnimi Chesson Hadley, joka on maailmanlistalla 320:s, ja missannut cutin yhdeksässä 11:sta viimeisessä kisassaan.  Hadleylla on toki yksi voittokin pääkiertueelta vuodelta 2014, mutta odotukset  meneillään olevaan kisaan eivät olleet korkealla.

”En olisi nostanut itseäni suosikkien joukkoon. Onnekseni olen pitäny kolmen viikon tauon kisoista, hypännyt laivasta ulos hetkeksi, ja saanut viettää aikaani perheen kanssa”, Hadley kertoi lähtökohdistaan.

Dustin Johnson (-9) on toisena ja yllättäjän kirittäjänä ainakin lauantain kierroksella. Johnson on ainoa tuloslistan 16:sta ensimmäisestä, joka on maailmanlistalla 50:n joukossa.
Mestarin tuloskunto on ollut surkea alkutalven jälkeen, jolloin hän voitti Saudi-Arabian kisan. PGA Tourilta ei voittoa vielä ole, ei myöskään koko uran ajalta kotiosavaltiosta South Carolinasta.

”Olen lyönyt hyvin ja pitänyt pallon sillä puolella kenttää ja lippua, josta on edullista lähestyä”, Johnson löysi syyt kahden ensimmäisen kierroksen menestykselleen.

Kärkikymmenikön mielenkiintoisin pelaaja on nopean nousun Challenge Tourin kautta ET:n voittajaksi tehnyt vasuri Garrick Higgo.
Etelä-Afrikan lippu kisassa heiluttaa näyttävästi myös bighitterin maineeseen noussut Wilco Nienaber, jolla on kyky lyödä palloa pitkälle. 
Nienaberin meriiteistä kaikki suurimmat on toistaiseksi kirjattu hänen kotimaassaan.

Olympiakarsinnan osalta Ruotsin toisen edustajan nimi saattaa viikonlopun jälkeen olla sinettiä vaille valmis. Henrik Norlander (137.) on PGA Tourin kisassa sijaluvulla 14. , hopeamitalin 2016 Riosta ansainnut Henrik Stenson(142.)  puolestaan kolmannen kierroksen alkuvaiheilla pieniä pisteitä tarjoavassa ET:n kisassa 60. 

Tulospalvelu

Etsi luettavaa