Hyppää sisältöön

Dustin Johnson: ”Masters on kilpailu, jonka voittaminen on ollut minulle ykköstavoite”

Tiger Woodsille takin pukeminen seuraajansa päälle on viiden Mastersin ykköstilan johdosta tuttua puuhaa

36-vuotias Johnson on maailmanlistan kärkikymmenikön pelaajista vanhin ja monella mittarilla ylivoimainen ykkönen.

Dustin Johnson sai Augusta Nationalin klubitalolla vihreän takin päälleen edellisvuoden ykkösen Tiger Woodsin ojentamana. 

Klubitalolla tehdyssä ensimmäisessä TV-haastattelussa Johnson painotti perheensä, vanhempien sekä caddienä toimivan veljensä Austinin merkitystä uralleen.

”He ovat tehneet valtavan työn menestykseni eteen. Olen ikionnellinen siitä, että Austin on caddienäni, en voisi kuvitella itselleni parempaa kumpppania”, Dustin Johnson painotti.

Neljännen kierroksen alku oli maailmanlistan ykköselle hankala. Kolmannen reiän birdien jälkeen hän teki kaksi bogia, hetken aikaa eroa oli vain lyönti Suangjae Imiin. 

”Olin hermostunut koko päivän, mutta tuo vaihe ei tuntunut erityisen vaikealta tehtyäni heti kuudennelle hienon birdien. Draivasin loppuun asti erinomaisesti ja olen ylpeä siitä, miten hyvin pidin itseni henkisesti kasassa tiukoilla hetkillä”, edellisvuoden kisassa toiseksi jäänyt Johnson kertoi.

”The Masters on ollut minulle jo juniori-ikäisestä tärkein kisa, se jonka olen julistanut haluavani voittaa. Siksi tämä hetki, voittaa Augusta Nationalilla ja saada vihreä takki Tiger Woodsin ojentamana tuntuu täysin uskomattomalta”, Dustin Johnson jatkoi.

80-luvulla syntyneiden ykköspelaaja

Dustin Johnsonin ura huipulla alkoi jo 2000-luvun toisella puoliskolla. Hän saavutti ensimmäisen ykköstilansa PGA Tourilla 2008, ja on pääkiertueen laskentatavan mukaan voittanut vähintään yhden kisan jokaisena vuonna. ( 2014 kauden voitto tuli marraskuussa 2013, jolloin tulevan vuoden kalenteria jo pelattiin).

Vuodesta 2009 hän on ollut maailmanlistalla lähes koko ajan 20:n joukossa, viimeisinä vuosina kärkikymmenikössä ja ykkösenä 103 viikkoa. Nykypelaajista tällä listalla edellä on vielä hetken aikaa Rory McIlroy (106). Tiger Woods ja Greg Normanin ohittamiseen ei Johnsonilla toki ole mitään mahdollisuuksia.

Maailmanlistan kärkikymmenikön keski-ikä ILMAN Johnsonia on 28 vuotta. Webb Simpson (35-v) on lähes samanikäinen, Rory McIlroy (31-v) toinen kolmekymppinen. Sukupolvenvaihdosta tapahtuu kovaa vauhtia.

Perhe on paras. Austin Johnson on toiminut veljensä caddiena jo usean vuoden ajan

Perhe on paras. Austin Johnson on toiminut veljensä caddiena jo usean vuoden ajan

GETTY IMAGES

Rory McIlroy toivottavasti vielä löytää elämänsä kevään golfarina. Lähimenneisyydessä menestystä saavuttaneet ”80-luvun lapset” Justin Rose, Adam Scott, Martin Kaymer, Jason Day, Louis Oosthuizen, Sergio Garcia ja Francesco Molinari kykenevät edelleeen pelaamaan loistavia lyhyempiä jaksoja, mutta listojen dominointiin heistä ei Johnsonin  ja häntä nuorempien pelajien tavoin ole.

Nuorin pelaaja top 10-listalla on 22-vuotias  Collin Morikawa, kovimpiin Johnsonin haastajiin lukeutuvat Jon Rahm, Justin Thomas, Bryson DeChambeau sekä Xander Schauffele 26-27-vuotiaita. 

Kun ajassa mennnään vuoden verran eteenpäin kärkikymmenikössä nuorukaisista voivat hyvinkin olla muun muassa Norjan 23-vuotias Viktor Hovland ( 23. maailmanlistalla), Daniel Berger (13. / 27-v), sekä entinen maailmanlistan ykkönen Brooks Koepka (29-v).

Dustin Johnsonille voi hänen normaalia tasaisemman golfuransa johdosta ennustaa vielä useita menestysvuosia nuorempien kilpakumppanien joukossa.

Voitto Augusta Nationalilla hälventää hieman hänen mainettaan majorien ikuisena looserina, joka oli neljästi aiemmin ( kertaakaan voittamatta) menettänyt majoreissa päätöspäivänä johtonsa.

The Masters

Etsi luettavaa