Hyppää sisältöön

Dustin Johnson levänneenä Bethpage Blackia haastamaan: ”Avaukset täytyy pitää väylällä”

Dustin Johnson on huilannut kisoista tuhrittuaan RBC Heritagessa viimeisen kierroksen johtonsa

Maailmanlistan ykkösen saldo majoreissa on karmaiseva voittojen osalta. Dustin Johnsonilla on vain yksi ykköstila ja 15 muuta sijoitusta kärkikymmenikköön

On pitkälti makuasia, kenet kolmikosta Dustin Johnson, Brooks Koepka ja Tiger Woods asettaa ennen PGA Championshipia ykkössuosikiksi. Woodsilla on koko uralta ylivertainen saldo majorien voitosta. Brooks Koepka on seitsemän kisan jaksossa voittanut kolmasti ja ollut kerran toinen.
Dustin Johnson on ollut kolmikosta selvästi paras maailmanlistan pisteissä viimeisen viiden vuoden jaksossa, mutta umpisurkea voittomahdollisuuksien hyväksikäytössä neljässä majorissa.

Yksi voitto, yhteensä 16 sijoitusta kärkikymmenikköön. 

”En ole tämän takia masentunut, turhautunut kylläkin”, vastasi Johnson PGA Championshipia edeltävänä tiistaina mediatilaisuudessa esitettyyn kysymykseen.

Pelistrateginen ratkaisu Johnsonillta tuli empimättä.

”Avaukset on saatava pysymään väylillä. Sade on kasvattanut karheikot erittäin sitkeiksi, sinne ei auta mennä”.

Johnson on myös oppinut, että pelkästään muita pidemmälle lyömällä kannuja enää harvoin kannetaan majoreissa.

”Harjoittelussani keskityn lyöntien varmuuden ja lentopituuksien sekä kaarien stabilisointiin. Suuri osa, jopa 90 prosenttia pallonlyömisestä koostuu puteista, lähipelistä viheriön ympärillä ja matkoilta, jotka ovat 125 metrin alapuolella.”

Bethpage Black Coursella Johnson oli vuoden 2009 US Openissa 40:s, The Barclays-kisassa 2012 kolmas ja 2016 sijaluvulla 18:s.

”Kenttä istuu hyvin silmääni ja sopii lyönneilleni. Se on loistokunnossa, eikä kuitenkaan viheriöiden osalta niin märkä kuin ennakoitiin. Muutaman viikon tauko edellisen kilpailun jälkeen on tehnyt minulle erittäin hyvää. Tunnen itseni levänneeksi”, kahden ensimmäisen päivän aikana Jordan Spiethin ja Jon Rahmin kanssa pelaava Dustin löyi positiivisia merkkejä kilpailun alla.

Kisan suorina lähetyksinä Viasat ja Viaplay. Torstaina kello 20 käynnistyvässä lähetyksessä asiantuntijana toimii Mikko Ilonen.

Etsi luettavaa