Hyppää sisältöön

Dustin Johnson kärkeen PGA Tourilla

Jon Rahm, Hideki Matsuyama ja Jordan Spieth ovat olleet PGA Tourin kolme viimeisintä voittajaa. Tällä viikolla vuorossa saattaa olla Dustin Johnson.

Dustin Johnson (-10) pelasi Genesis Openin kärkipaikalle kun kilpailun toinen kierros saatiin päätökseen lauantaina. Johnsonilla kävi loistava arpaonni lähtöaikojen suhteen sillä keskeytyksistä johtuen hän ei päässyt kentälle perjantaina myrskyisessä kelissä. Lauantaina sää oli sateinen mutta tarjosi hyvän mahdollisuuden tuloksenteolle. 

Johnson on tehnyt kahdella kierroksella vain yhden bogin ja johtaa Strokes Gained tilastoa avauslyönneissä. Hän on tilastoissa kolmas pallonlyömisessä ja kakkonen putterilla. Silti -10 riittää vain yhden lyönnin johtoon koska Pat Perez ja Cameron Tringale ovat myös pelanneet loistavaa golfia tuloksessa -9. 

Voitolla Dustin Johnson nousee todennäköisesti maailmanlistan kärkeen. Johnsonin voittaessa Jason Dayn (-1, T53) on sijoituttava jaetulle kolmannelle sijalle yhden pelaajan kanssa tai paremmin säilyttääkseen kärkipaikkansa. Johnsonin voittoprosentti 36 reiän kärkipaikalta on 50% luokkaa.

Riviera Country Clubin puiden reunustamat väylät ja pienet griinit suosivat tarkkaa ja pitkää draivaamista, mikä on Dustin Johnsonin paras ase. Hän on sijoittunut kilpailussa viidesti viiden parhaan joukkoon ja viime vuonna hävisi voiton uusinnassa James Hahnille. 

Kärjen takaa voi vielä nousta uusia haastajia. Jordan Spieth (-5) on pelannut loistavaa golfia mutta osunut lähöajoissa haastavimpaan keliin. Sunnuntaina yritetään pelata 36 reikää, joten suuriin muutoksiin on vielä aikaa. Kuuma pelaaja voi saada päivästä paljon irti.

Leaderboard

Etsi luettavaa