Hyppää sisältöön

Dustin Johnson, Jon Rahm, Patrick Cantlay – jättiläisten kädenvääntö Mastersin kolmannella kierroksella

Dustin Johnson pelaavat jo kolmatta kisakierrosta yhdessä Mastersissa

Dustin Johnson (-11) repäisi hetkellisesti kahden lyönnin eron seuraaviin toisen reiän eaglellaan. Kolmannelle kierrokselle lähdettiin tilanteesta, jossa reilusti yli 20 pelaajaa on viiden lyönnin sisällä.

Tulostaso heikkeni reilulla neljällä kymmenyksellä The Mastersin toisella kierroksella (71,4-71,8).  Kärkituloksessa -9 on viisi miestä, joista Dustin Johnson, Jon Rahm ja Justin Thomas kuuluvat raskaaseen kalustoon, Cameron Smith sekä Abraham Ancer yllättäjiin, joiden odotetaan väistyvän viimeistään sunnuntaina tuulenhalkojan paikalta.

Justin Thomas, joka ei ole neljällä ensimmäisellä kerralla onnistunut nousemaan Augusta Nationalilla kymmenen joukkoon  pelaa Smithin ja Ancerin kanssa kuumassa kolmikossa, joka lähti liikenteeseen 18.59.

Suurimmat odotukset menestyksen osalta kohdistuvat kuitenkin heidän edellän pelaaviin Dustih Johnsoniin, Jon Rahmiin, sekä Patrcik Cantlayyn (-8). Odotusarvoa lisää sekin, että kukin heistä on voittanut jo kaudella 2020. Edellisvuoden Mastersissa yhdeksättä sijaa jakaneet Rahm ja Cantlay hävisivät Tiger Woodsille neljä lyöntiä, toiseksi sijoittunut Johnson vain yhden lyönnin.

Voittoa voi perustellusti  ennen 36 viimeistä reikää tavoitella kuka tahansa  58:sta jatkoon päässeestä, sillä eroa kärjen ja viimeisten välilä oli puolimatkan krouvissa vain yhdeksän lyöntiä.

Tiger Woods oli ennen kahta viimeistä neljän lyönnin päässä kärjestä. Kolmasti ykköseksi yltänyt Phil Mickelson oli kolmen lyönnin päässä kärjestä.

Odotettavissa on tuima taisto voitosta, jossa loppusuora aukeaa vasta sunnuntaina.

Kuvaavaa on se, että kolmannen kierroksen alkuvaiheilla tuloksessa yhdeksän alle oli jo yhdeksän pelaajaa.

Varmaa on vain se, että tuloskaruselli pyörii. 

Kymmenestä viimeisestsä  The Mastersin voitosta kuusi on jäänyt Yhdysvältoihin, muut neljä ovat menneet Adam Scottille (Australia), Sergio Garcialle (Espanja), Charl Schwartzelille (Etelä-Afrikka) sekä Danny Willetille (Englanti)

The Masters nähdän Ruudulla kertamaksullisena tapahtumana. Suomenkielisesta selostuksesta klo 20.00 alkavassa lähetyksessä vastaavat Antti Vaalas ja Antti Ahokas. Kisaa voi seurata myös englanninkielisellä selostuksella varustettuna.

The Masters, Tuloslista 

Etsi luettavaa