Hyppää sisältöön

Dustin Johnson: ”En näe syytä rajoittaa lyöntipituuksia”

Dustin Johnsonin saldo Saudi Internationalisssa on vakuuttava. Voiiton ja kakkostilan jälkeen hän tavoittelee ykköstilaa lyönnin yllättäjien takana.

Kolmanneksi Saudi-Arabian kisassa noussut Dustin Johnson (-9) liittyi niiden lukuisten huippupelaajien joukkoon, joiden peukku näyttää alas R&A:n ja USGA:n suunnitelmille rajoittaa mailojen ja pallojen ominaisuuksia.

Dustin Johnson (-9) teki yhden birdien lauantaiaamuna pelatessaan ukkosen viivästyttämässä Saudi-Arabian kisassa toisen kierroksensa loppuun.

Hän on kisan puolivälissä lyönnin päässä kärkiparia Ryan Fox-Stephen Gallagher, (-10), joista toisen nouseminen voittoon tähtien takaa-ajamama olisi jättiyllätys.

Mikko Korhonen takoi tauluun lauantaina kuusi paria. Yhteistulos (66-70,-4) antaa sijaluvun 27.

Kalle Samooja (+1)  karsiutui lyönnillä, Sami Välimäki  (+7) sekä Tapio Pulkkanen (+7) selvällä marginaalilla.

Kolmannelle kierrokselle lähteminen viivästyy suunnitellusta, josta johtuen pelataa kolmen hengen ryhmissä.

Mikko Korhonen lähti matkaan 9.25 Suomen aikaa Lee Westwood ja Matthew Southgate seuranaan.

Golf ei ole liian helppoa huipuillekaan

Dustin Johnson sai torstain avauskierroksensa jälkeen hyvin luonnollisesti kysymyksiä liittyen golfin mahtijärjestöjen R&A:n ja USGA:n käynnistämään selvitykseen siitä, kuinka lyöntipituuksia saataisiin huippugolfissa kuriin, jotteivat kentät jäisi entistä avuttomimmiksi pommittajien käsittelyssä.

Johnsonille esitettiin selkeä kysymys, pitäisikö ryhtyä välineisiin liittyviin toimenpiteisiin, rajoitusten lisäämiseen pituuksien kasvun taltuttamiseksi?

”Mielestäni ei pitäisi.  Kun tarkastelemme tuloksia 15 viimeisen vuoden aikana, niissä ei ole juurikaan eroja. Golf ei ole suinkaan liian helppoa”, Johnson muistutti.

Olosuhteet kentän osalta ovat hänen näkemyksensä mukaan välinekehitystä ratkaisevimpia tekijöitä tulostasolle.

”Kun pelaamme pehmeällä kentällä jossa on erittäin hyvä viheriöt, tulokset ovat kovia. Mikäli sama kenttä peluutetaan kovana ja nopeana, karheikkoja pidentäen, tulostaso muuttuu dramaattisesti.”

”Olosuhteet ovat merkittävin tekijä. Mielestäni emme lyö liian pitkälle, enkä pidä tulostasoakaan ongelmana. Jos järjestöt päättävät tehdä muutoksia,  pelaajat sitoutuvat niihin. Mutta minä en näe mitään toimenpiteitä mihin pitäisi ryhtyä”, Dustin Johnson muovaili mielipiteensä selkeästi, mutta muutaman piirun diplomaattisemmin kuin Rory McIlroy ja Justin Thomas

Mielipitetä huippupelaajilta ja golfalan vaikuttajilta aiheeseen liittyen tulee seuraavien viikkojen aikana vielä varmasti lisää.

Rajoitusten tekemisen välttämättömyyydestä ovat kovinta ääntä pitäneet legendat Jack Nicklaus sekä Gary Player.

Nicklaus on kommenteissaan muistuttanut ottaneensa aiheen esille jo vuonna 1977, jolloin hän eli ammattilaisuransa parhaita vuosia.

Tuloslista

Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kisan suorana lähetyksenä klo 11.30-16.30

Etsi luettavaa