Dubai kutsuu Mikko Ilosta

Mikko Ilonen kauden päätapahtuma koittaa ensi viikolla.

Mikko Ilosen kilpailu Etelä-Afrikassa ei sujunut odotusten mukaan. Silti lahtelainen selvitti tiensä Euroopan Tourin finaalikilpailuun. Kahdella ruotsalaisella mahdollisuus voittaa Race to Dubai -kilpailun.

Mikko Ilonen pelasi Etelä-Afrikassa kilpailun parhaan kierroksensa ja kisaa ensi viikolla pelattavassa DB World Tour Championshipissä. Vaikka kisa ei sujunutkaan kovinkaan hyvin, hän onnistui silti säilyttämään asemansa 60 parhaan joukossa.

”Illalla lentokoneen nokka suuntaa kohden Dubaita. Tiistaina aloitetaan valmistautuminen kauden päätöstapahtumaan”, Ilonen sanoi tiedotteessaan.

Ilonen ei saanut otetta kentästä

Ilosen sijoitus Race-to-Dubai-rankingissa on ennen päätöskisaa 58:s. Hän on tienannut tällä kaudella melko tarkalleen 600 000 euroa. Ilosella on kuitenkin mahdollisuus kohtentaa sijoitustaa merkittävästi pelaamalla ensi viikolla huipputurnauksen, sillä rahaa on jaossa peräti kahdeksan miljoonaa dollaria eli yli 7 miljoonaa euroa.

Nedbank Golf Challengessa Ilonen sijoittui jaetulle 53. sijalle tuloksella yhdeksän yli parin (74-75-76-72).

”Tästä tuli hieman väliviikko pelin osalta. En saanut kentästä otetta, vaikka tänään oli ihan nautittava kierros ilman kunnon onnistumisia. Viikko oli muuten upea, osaavat pitkän kokemuksen kautta rakentaa mahtavan tapahtuman. Pelaajan on helppo olla täällä”, Ilonen kertoi tiedotteessaan.

Noren jälleen ykkönen

Alex Noren sai nostaan ykköspalkinnon jo neljättä kertaa tällä kaudella.

Getty Images

Kilpailun voiton vei Alex Noren, jolle voitto oli tällä kaudella jo neljäs. Noren tienasi ykköstilastaan noin miljoona euroa, mikä nosti hänet rankingissa jo kolmanneksi.

Samalla hän nousi myös uhkaamaan maanmiestään Henrik Stensonia, joka on rankingin kärjessä. Ruotsalaisten välissä on Mastersin keväällä voittanut Danny Willett, jonka kuntokäyrä on ollut laskusuunnassa viime aikoina. Etelä-Afrikassa englantilainen sai jälleen vähän juonenpäästä kiinni, sillä hän sijoittui kisassa 11:nneksi.

Tänään Stenson ja Noren pelasivat samassa ryhmässä. Länsinaapurien jäsenten välisessä Noren vei voiton, sillä hän pelasi huikean 63 lyönnin kierroksen. Etuysin Noren pelasi peräti kuusi alle parin ja takaysinkin kolme alle, vaikka teki yhden bogin. Stensonin tulos oli 70 lyöntiä eli seitsemän lyöntiä heikompi kuin Norenin.

Alex vei pitemmän korren kuin Henrik.

Käytännössä ainoastaan kolmikolla Stenson-Willett-Noren on mahdollisuus ranking-voittoon, sillä neljäntenä oleva Rory McIlroy on jo 1,2 miljoonan euron päässä Stensonista.