Hyppää sisältöön

Dramaattinen uudistus Englannissa – tasoitussysteemi avataan ilman jäsenyyttä golfaaville

Tämä kuva ei ole Englannista

England Golf tekee muureja murtavaksi luonnehdittavan liikkeen tarjoamalla täyden palvelun tasoitussysteemin jo alkavalla kaudella myös seurattomille golfareille.
Euroopan golfkentistä lähes 28 prosenttia on Englannissa.

Englannin golfin kattojärjestö, England Golf on tuomassa tälle kaudelle markkinoita mullistavan uudistuksen. 

Se tulee tarjoamaan vielä seurattomille golfareille työnimellä ”Independent Golfer” paketin, joka mahdollistaa tasoituksen ylläpidon ja vastuuvakuutuksen pelaamiseensa liittyen.

Englanti on golfissa ylivoimaisesti suurin palvelujentuottaja Euroopassa. Täysin omassa luokassaan kenttien määrässä. 

Kenttiä on peräti 1872, joka on  mantereen kenttämäärästä (6861) lähes 28 prosenttia.

Maassa on vuosikymmeniä ollut vallalla järjestelmä, jossa suurelle osalle kentistä pääsee pelaamaan ilman varsinaista jäsenyyttä.

Rekisteröityneitä pelaajia on noin  675 000, joista naisten osuus on verraten pieni, 13 prosenttia, junioreiden vain kolme prosenttia.

Sitoutumattomissa pelaajissa on valtava voimavara

Englannissa on tehty runsaasti erilaisia laskelmia siitä, kuinka paljon maassa on säännöllisesti golfia pelaavia.

Säännöllisesti harrastavaksi on tässä yhteydessä määritelty vähintään kahdesti vuodessa lajia harrastavat.

English Golf on päätynyt tuoreimmissa tutkimuksissaan lukuun 883 000. Eli yli 200 000 ilman jäsenyyttä golfaavaa harrastajaa.

Sama tutkimus kertoo, että ei-jäseninä lajia harrastaisi näiden lisäksi noin neljä prosenttia kaikista kouluikäisistä. 

Kun kenttiä on lähes 1 900, on selvää, että niiden ylläpitämisen edellytyksenä on valtavasti suuremman massan pelaaminen, kuin mitä viralliset jäsenmäärät pelaajamäärästä kertovat.

Yksinkertaisella matematiikalla jäseniä kenttää kohden on 355.

Edellisen kerran (2016) Englannissa vieraillessani kenttien ja golfmatkailun eteen töitä tekevien instanssien vastuuhenkilöt puhuivat varsin yhteneväisesti arviostaan 1,5 miljoonasta golfin harrastajasta.

Tasoitus on kuin liima joka yhdistää ja energisoi golfareita

Golfin monella muotoa ainutlaatuinen tasoitussysteemi muihin urheilumuotoihin nähden on melkoinen kilpailuvaltti, sekä harrastajia, seuroja sekä järjestöjä yhdistä voima.

England Golf on tutkinut tasoistussysteemin avaamista ei-jäsenille varmasti pidempäänkin, mutta koroanaviruksen vaikutusten vauhdittamana se on pistänyt toimiin vauhtia.

Sivujensa tiedotteessa ennakoidaan valmiin tuotteen olevan markkinoilla heti kauden käynnistyessä.

Golfkentät ovat olleet rajoitusten vuoksi suljettuna taas tammikuun alusta.

Toiveita siitä, että ovet pystyttäisiin avaamaan maaliskuun viidentenä päivänä on olemassa. 

England Golf  perustelee historialliseksi luonnehdittavaa uudistusta lajin harrastajamäärän kasvattamisella, sekä kenttien talouden parantamisella.

 “Haluamme innostaa golfareta pelaamaan enemmän, sekä lisätä pelaajien ja heitä lähellä olevien kenttien/seurojen ja palvelujen yhteyttä toisiinsa”, järjestön helmikuun alussa julkaisemassa päivityksessä todetaan.

Selvää on, että England Golf on saanut myös vastustusta ja kritiikkiä projektilleen.

Perinteiset golfklubit ja modernimmatkin seurat ovat esittäneet epäilyksensä, että niiden jäsenmäärät kääntyvät laskuun England Golfin tarjotessa etenkin tasoitusta suoraan ilman jäsenyyttä.

”Independent Golfer rakennetaan alustaksi jonka tavoitteena on innostuksen lisääminen lajiin, sekä tämän myötä heidän sitouttamisensa seurayhteisöön kehittymisen myötä. Ei ole olemassa ennusmerkkejä sille, että pelaajat merkittävässä määrin kulkisivat jäsenyydestä vastakkaiseen suuntaan”, kattojärjestö kertoo näkemyksenään.

England Golfin perustama työryhmä Independent Golfer -tuotteen tuomisiseksi markkinoille on kokoontunut kalenterivuoden 2021 aikana jo neljä kertaa.

Merkittäväksi keskustelunaiheeksi on edellisistä vakuutteluista huolimatta noussut kysymys siitä, voivatko seurojen jäsenet luopua jäsenyydestään ja pelata välittömästi, vai vasta 12 kuukauden kuluttua.

Englannin golfissa valitsema polku herättää mielenkiintoa ympäri maailman 

England Golfin hahmottelemaa mallia Independet Golreriin liittyen on toteutettu jo Uudessa-Seelannissa nimellä FlexiClub.

Golfseurat Englannissa maksavat kustakin jäsenyydestä/ jäsenestä England Golfille 9,5 puntaa (10,83 euroa)

Independent Golferille palvelumaksu tullee olemaan jonkin verran korkeampi riippuen tuotteen lopullisesta sisällöstä, mahdollisesti myös rahanjaosta järjestön sekä seurojen välillä.

Dramaattiseksi luonnehdittavan uudistuksen tulevaa lanseerausta ja ensiaskeleita seurataan mielenkiinnnolla ympäri maailman.

On helppo ennustaa sen käynnistävän ja edistävän vastaavien  hankkeiden selvitystyötä myös muualla Euroopassa ja ympäri maailman.

Lähde: England Golf 

Etsi luettavaa