Hyppää sisältöön

DP World Tour teki karmaisevan virheen ja pyysi anteeksi legendalta – sai hyvityksenä pelioikeuden myös kaudelle 2024

Stephen Gallagher ei kanna kaunaa kuuden kuukauden jaksosta, jonka aikana häneltä jäi lukuisia kisoja pelaamatta. KUVA: GETTY IMAGES

Euroopan pääkiertueella kaudesta 1995 yhteensä 628 kilpailua pelannut, ja neljästi voittanut Stephen Gallagher jäi kauden 2022 jälkeen ilman hänelle kuuluvaa kategoriaa DP World Tourille. Virhe huomattiin vasta kauden puolivälissä.

DP World Tourin tietotekninen virhe johti kauden 2022 päätyttyä siihen, että Stephen Gallagher ei ollut hänelle kuuluvalla paikalla Career Money List -järjestyksessä.

48-vuotias Gallagher oli menettänyt aiemman kategoriansa (pistelistan 117 ensimmäistä) ja haki siinä onnistumatta karsinnoista pelioikeutta kaudelle 2023.

Jostain syystä DP World Tourin tiietokonesysteemit laskivat Gallagherin ansaitsemat eurot koko uralta väärin.

Tämä puolestaan johti siihen, että skotti ei saanut hänelle kuuluvaa paikkaa career money list -kategoriassa, joka on järjestyksessä heti seuraavana pistelistan 117 ensimmäisen pelaajan jälkeen.

Sekaannus selvisi vastikään.

DP World Tour nosti käden pystyyn

Edellisviikon Italian Openiin ja Belgian kisaan Gallagherille järjestyi pikainen villi kortti, kutsu kilpailuun. Hän saa luonnollisesti itselleen kuuluvan kategorian 11 kauden 2023 loppuun asti.

Hyvityksenä virheestään DP World Tour järjesti Gallagherille saman kategorian myös kaudelle 2024, siinäkin tapauksessa, että hän putoaisi siltä pois.

Perimmäistä syytä virheen synnylle ei ole tarkemmin avattu.

Gallagherin lausunnon perusteellakin on syytä uskoa, että LIV Golfiin siirtyneiden pelaajien mahdollinen poistaminen listoilla on aiheuttanut sekaannusta ja epätietoa etenkin career money list -kategorian osalta.

”Tämä on ollut hektistä aikaa huippugolfissa pelaajien kulkiessa toureilta toisille. Ymmärrän hyvin sen, kuinka hankalaa näissä olosuhteissa listojen hallinnointi on”, Gallagher antoi synninpäästön kiertueelle.

”Kiitän DP World Touria siitä, että he nostivat käden pystyyn virheen merkiksi, ja selvittivät asian nopeasti, jotta pääsin taas harjoittamaan ammattiani.”

Stephen Gallagher on päässyt pelaamaan Italian ja Belgian lisäksi aiempana voittajana alkukaudesta Dubai Desert Classicin ja Indian Openin.

Mikäli virhettä ei olisi tapahtunut Gallagher olisi todennäköisesti pelannut 5-8 kisaa enemmän.

Uransa aikana hän on ansainnut yli 12 miljoonaa euroa.

Skotin ylivoimaisesti tärkein voitto on Dunhill Links Championship kaudelta 2004. Se pelataan hänen kotimaassaan, kaksi neljästä kierroksesta St Andrews Old Coursella.

Suomessakin Gallagher on voittanut. Hän voitti EM-kultaa amatöörien henkilökohtaisessa kilpailussa Turun Ruissalossa kesällä 1994.

Etsi luettavaa