Hyppää sisältöön

Doralissa jännitetään myös sitä, tuleeko Trump paikalle

Rory McIlroy

Lauantaina lotossa jaetaan yhdelle onnelliselle voittajalla 1,3 miljoonaa euroa. Sunnuntaina Floridassa kauden ensimmäisen WGC-kisan Cadillac Championshipin voittaja kuittaa pari sataatuhatta enemmän. Jälkimmäistä ”arvontaa” ei tuurilla voiteta, mutta muutama onnekas pomppu ei olisi pahitteeksi.

Yhdeksän miljoonaa viisisataatuhatta dollaria. Sen verran jaetaan palkintorahaa ensi viikonloppuna Floridassa, kun maailman parhaat pelaajat ottavat ensimmäistä kertaa yhteen tällä kaudella. Suuri palkintopotti takaa sen, että kaikki kynnelle kykenevät ovat ilmoittautuneet mukaan kauden ensimmäiseen WGC-kisaan.

Kisa pelataan Trump National Doralin Blue Monster -kentällä. Tilukset omistaa Donald Trump, josta ainakin Donald Trump povaa Yhdysvaltain seuraavaa presidenttia. Eilen supertiistaina kiinteistömoguli paransi asemiaan. Hänen asemansa republikaanien esivaaleissa näyttää vahvalta.

Se olisi melkoinen jytky ja vähän pelottavakin skenaario. Samaa mieltä lienee PGA Tourin johto, joka ilmoitti muutama kuukausi takaperin, että tämänvuotinen kisa Doralissa saattaa jäädä toistaiseksi viimeiseksi. Boikottiuhan syynä ovat kentän omistajan rasistiset puheet vaalikampanjassaan.

Vielä tuolloin harva olisi voinut edes kuvitella, että Trump voisi menestyä esivaaleissa, mutta nyt on toinen ääni kellossa. Kun asiaa seuraavan kerran käsitellään PGA Tourin johtokunnan kokouksessa, voi kuvitella, kuinka kylmät hikipisarat kirpoavat kiertueen johdon ohimoille.

Mikäli Trump ehtii vaalikampanjaltaan vierailla viikonloppuna kisapaikalla, edessä voi olla mielenkiintoisia kohtaamisia.

Kolme kuumaa ryhmää

Mutta takaisin golfiin. Huomenna kello 11.32 paikallista aikaa starttaa kisaan mielenkiintoinen ryhmä nuoria pelaajia, sillä maailmanlistan kärkikolmikko Jordan SpiethRory McIlroy ja Jason Day on sijoitettu samaan lähtöön.

Spiethin ja McIlroyn peli yskähteli edellisissä kisoissaan, sillä Rory putosi jatkosta viikko sitten Honda Classicissa ja Spieth kaksi viikkoa takaperin Northern Trust Openissa. Dayn edellisestä kisasta on kohta kolme viikkoa, ja siinä hän sijoittui jaetulle yhdennelletoista sijalle.

Mikäli tästä voi vetää johtopäätöksiä, niin tänä viikonloppuna Day voi olla kolmikon kovin luu.

Paljon odotetaan myös Australian Adam Scottilta, joka nousi Sergio Garcian ohi ykköseksi viime sunnuntaina. Voittoa kisassa puolustaa Dustin Johnson, joka voi olla vahvoilla myös tänä vuonna.

Järjestäjät ovat sijoittaneet Scottin ja Johnsonin samaan ryhmään. Sen kolmas lenkki on Justin Rose.

Vuosi sitten kisassa pelasi myös Mikko Ilonen, mutta tänä vuonna suomalaisia ei kisaan mahtunut. Sen sijaan ruotsalaisia on kolme: Henrik StensonKristoffer Broberg ja David Lingmerth. Myös Tanskan Sören Kjeldsen on numerolappu rinnassa Doralissa.

Stenson pelaa kaksi ensimmäistä kierrosta Bubba Watson ja Rickie Fowlerin kanssa. Se on kisan kolmas kuuma ryhmä.

Etsi luettavaa